1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
pleforowicz
Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 46261
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-10-25, 14:32 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
generalnie mowi się o stosowaniu roznych lekow docelowych (na przerzuty, których nie można operować). sutent i inne. To już lekarz zdecyduje dla kogo jaki lek, na razie nie ma co wybiegac w przyszlosc. |
pleforowicz
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-10-25, 07:58 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Kamil,
Na zagranicznych forach można przeczytać, ze wiele osob mimo rozsiewu dzięki odpowiedniemu leczeniu ma stabilizacje, także nie musi być tak źle. |
pleforowicz
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-07-14, 11:11 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
z tego co czytałem to jest to ogolnie przyjęte postepowanie, ale lepiej jakby odpoowiedizal Ci ktoś kompetentny. |
pleforowicz
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2015-07-13, 21:35 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
czesc,
ciesze sie ze u Twojej mamy sytuacja prezentuje sie dobrze. U mojej mamy stwierdzono podobny rozmiar guza i stopien zlosliwosci co u Twojej. Rowniez bardzo mnie frustruje fakt nie podawania zadnych lekow zmniejszajacych prawdopodobienstwo nawrotu i czekanie na to az laskawie przerzut sie nie pojawi. Mysle nawet czy nie daloby rady 'wymusic' zastosowania lekow przy leczeniu przerzutow, wychodzac z zalozenia ze zaszkodzic nie powinny, a moze zmniejsza ryzyko nawrotu. Dla mnie to czekanie jest nie do wytrzymania.
Pozdrawiam i zycze zdrowia. |
|
|