1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: SILNY NIEUSTAJĄCY KASZEL, JAKNIE BADANIA? |
sara
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10654
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2013-11-14, 14:01 Temat: SILNY NIEUSTAJĄCY KASZEL, JAKNIE BADANIA? |
Na to wygląda...A co dziwne żeby rtg płuc sobie zrobić obojętnie czy prywatnie czy na NFZ to trzeba mieć skierowanie bezwzględnie, bo ...ochrona radiologiczna czy cóś tam a tu?
Ot czeska logika.
|
Temat: SILNY NIEUSTAJĄCY KASZEL, JAKNIE BADANIA? |
sara
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10654
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2013-11-14, 12:48 Temat: SILNY NIEUSTAJĄCY KASZEL, JAKNIE BADANIA? |
No nie wiem.... Robiłam kilka tomografii prywatnie i nikt nigdy nie pytał mnie o skierowanie.... Kazano przynieść aktualne wyniki badań mocznika i kreatyniny i kasę. Za pierwszym razem kiedy robiłam TK i MR nikt mnie o skierowanie nie pytał. Przy następnych pytano o wcześniejsze TK do porównania, ale na tym koniec. Prywatnie robiłam TK twarzoczaszki, płuc i jamy brzusznej wszystko z kontrastem za swoje pieniążki oczywiście w różnym czasie. Faktem jest, że TK płuc kosztuje i u nas podobnie 370 zł plus 50 zł kontrast.
Najlepiej wybierz ośrodek, w którym mają doświadczenie w opisach i zapytaj. Ze swojego doświadczenia wiem, że opis też trzeba umieć zrobić. Samo wydanie pieniędzy z własnej kieszeni nie gwarantuje fachowości.
Pozdrawiam ciepło. |
|
|