1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak drobnokomórkowy płuca lewego z przerzutami do prawego. |
spike40
Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 24676
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-11-04, 09:21 Temat: Rak drobnokomórkowy płuca lewego z przerzutami do prawego. |
angus, najtrudniejsza w chorobie jet psychika. Utrzymanie jej w odpowiedniej formie przy chorobie śmiertelnej jest strasznie trudne. Ciężko jest choremu ale i rodzina ma ogromny sprawdzian z cierpliwości, dobroduszności, miłości i zrozumienia. Trzymam mocno kciuki by udało się wam dobry poziom utrzymać u siebie i taty.
A może jakaś rozmowa z psychologiem... Mi bardzo pomagają takie rozmowy, jak mam problem i nie wiem co zrobić z daną sytuacją często obiektywne, mądre spojrzenie specjalisty jest bardzo przydatne. Często jest bardzo zadziwiające to że tak łatwo można pewne prawy przetworzyć w mózgu że łatwiejsze są do "przełknięcia" To są tak trudne prawy -świadomość niedalekiej śmierci swojej lub kogoś z rodziny.
Postaraj się kontaktować z taką osobą to nie zaszkodzi, pozdrawiam ciepło
Kaśka |
Temat: Rak drobnokomórkowy płuca lewego z przerzutami do prawego. |
spike40
Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 24676
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-09, 11:45 Temat: Rak drobnokomórkowy płuca lewego z przerzutami do prawego. |
Ważne że jest w grze.
Moją mamę podniósł na duchu 1 termin naświetlań - wtorek 13.00.
Brak u mamy znajomości znaczenia słowa paliatywne bardzo nam pomaga. Mamie poprawił się znacząco humor. Życzę tego z całego serca Twojemu tacie. |
|
|