1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy |
ssisi2
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 11833
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-12-08, 23:47 Temat: Rak szyjki macicy |
Podwyższony poziom mocznika we krwi może powodować wymioty. Pytałam o to urologa, bo moja mama, jak wysunął się cewnik z nerki, zawsze wymiotowała. |
ssisi2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-12-08, 17:38 Temat: Rak szyjki macicy |
Wodonercze oznacza, że moczowód zablokowany został na jakimś odcinku. Gdy wodonercze rozwija się powoli, może nie dawać żadnych objawów. Nie napisałaś czy jest jednostronne czy obustronne. Warto zrobić badanie krwi z oznaczeniem poziomu kreatyniny i mocznika. Jeśli parametry byłyby bardzo przekroczone lub nastąpiłoby całkowite zatrzymanie moczu należy szybko skonsultować się z urologiem (sytuacja zagrażająca życiu).
Wydaje mi się, że miesiąc oczekiwania to zdecydowanie za dużo. U mojej mamy zdiagnozowano wodonercze w piątek a w poniedziałek była już konsultacja u urologa i przyjęcie na oddział w tym samym dniu w celu wyłonienia nefrostomii. |
ssisi2
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-05-26, 08:52 Temat: Rak szyjki macicy |
Witaj! Czy możesz napisać, gdzie leczy się Twoja mama? |
|
|