1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy już tylko możemy czekać na śmierć. |
tam-tam-taram
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 5314
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-09-27, 11:08 Temat: Czy już tylko możemy czekać na śmierć. |
jurex,
Cytat: | Jeśli nawet ona ma problemu z postrzeganiem i realna oceną, ja podjąłem się opieki i związanej z tym odpowiedzialności.
Jest wycofana, sporo przeżyła, bardzo to pogłębił fakt iż widziała zabójstwo ojca. Mi ufa, więc ja muszę wiele decyzji podejmować za nią. |
Bardzo mi przykro. Wierze, ze bedzie wszystko dobrze i z Mama, i z Toba. Musisz odnalezc w sobie sile, ktora Ci pomoze. Wam obojgu.
Lekarz powinien umiec Wam pomoc. Nie daj sie zbyc. Tu chodzi o kogos bardzo bliskiego, a Ty chcesz jak najlepiej. Rozumiem to.
I zeby Mamy nic nie bolalo.
Daj znac, co i jak. |
tam-tam-taram
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-09-26, 19:02 Temat: Czy już tylko możemy czekać na śmierć. |
jurex,
Cytat: | Ona jest przekonana iż nic jej nie jest, bo w szpitalu przecież nic nie robili. |
Twoja mama jest osoba pelnoletnia i moze robic to, czego sama chce. Niemniej uwazam, ze powinna wiedziec, co sie moze wydarzyc: ze problemy z oddychaniem beda coraz wieksze i w pewnym momencie nie bedzie mogla zlapac powietrza i sie udusi. Chyba nie musze mowic, ze smierc przed uduszenie jest straszna? To jest jeden ze scenariuszy.
Ja nigdy nie rozumiem tego zle pojetego bohaterstwa - ''nie, bo nie'' - bo co? W imie czego?
Powinniescie wykorzystac czas, ktory wam pozostal, zadbac o dobre leki przeciwbolowe juz teraz.
Uwazam, ze powinniscie byc pod opieka hospicjum domowego - tak, jak zauwazyla to cleo33 .
Poza tym, pamietaj, ze twojej mamy nic nie musi bolec i sa na to leki i trzeba korzystac. |
tam-tam-taram
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-09-26, 14:08 Temat: Czy już tylko możemy czekać na śmierć. |
jurex,
przede wszystkim twoj watek powinien byc w innym dziale. Bo chcesz wiedziec, jakie sa rokowania, tak?
Poprosze moderatora o przesuniecie watku.
Niestety, sytuacja wyglada na bardzo powazna. Rzeczywiscie, twoja mama jest bardzo chora, a dodatkowo inne obciazenia, m.in. kardiologiczne - uniemozliwiaja operacje i chemie. Aby miec chemioterapie, trzeba byc naprawde w dobrym zdrowiu. Naswietlania rowniez.
Zawsze mozecie sie skonsultowac z innym lekarzem onkologiem.
Cytat: | Zabrałem ją do domu,gdzie codziennie jest pod tlenem,choć sama nie chce i 4 inhalacje każdego dnia. |
Dlaczego twoja mama nie chce? |
|
|