1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: magdal - komentarze |
ultra
Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 16549
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-26, 16:31 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, moja mama w takim stanie, żyła prawie 2 miesiące a może i więcej, tez nie rozumiała znaczeń słów, straciła poczucie czasu i por dnia, nie wiedziała jaki jest dzien itp.
Jeżeli będzie w pampersie leżąca i zLatwiajaca do niego swoje potrzeby to może poproś pielęgniarkę o założenie cewnika, to bardzo ułatwia opiekę, bo tak to pampers moze przeciekać. Mi było łatwiej zmieniać worek, odróżniać go. A jak mocz był zbyt gesty i zapychal rurke to pielęgniarka nauczyła mnie go przeplukiwac solą fizjologiczna.
Dla CIebie to pewnie sZok, bo TWoja mama cały czas była "na chodzie", ze tak się wyraze. Cały czas normalnie funkcjonowała, prawda? Moja bardzo szybko straciła siły i jedynie w asyście chodziła pod prysznic i do toalety, a tak to non stop leżała na lewym boku, No a potem to juz tylko leżała nie jadła samodzielnie Piła tylko przez słomie ,dlatego odleżyny się zrobiły .
Trzymaj się i dbaj przede wszystkim o to, aby MAmy nie bolało. |
ultra
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-25, 21:43 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, dasz radę. Jestem z Tobą myślami. Tyle juz dałaś radę to i teraz dasz radę. |
ultra
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-21, 11:15 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, co u Was? jak Mama? |
ultra
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-14, 22:06 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, trzymaj się! Jestem z TOba myślami. |
ultra
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2014-01-10, 23:46 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, jak czytam o Twojej mamie, to na prawdę Ci zazdroszczę, ze ona tak chce żyć, tak walczy.
bo moja to i owszem, ale tak by chciała bez wysiłku, zeby sobie lezała i uzdrowienie nastąpiło.
picie wody - masakra, trzeba wręcz błagać o każdy łyk. poruszanie kończynami to samo. no za nic do niej dotrzeć nie może, że samo sie nie zadzieje, ze trzeba nie tylko chcieć, ale i coś robić - jesć, pić, próbować się podnieśc z tego 4 miesiecznego leżenia. ja rozumiem, ze ona nie ma siły, ale kurcze, nawet nie próbuje. i to mnie bardzo dołuje, stresuje, wpędza w psychozę jakąś takie poczucie winy, że ja nie umiem do niej trafić, ze ni prośbą, błaganiem, ni groźbą, no niczym. ale siotrze mówiła wczoraj, z eona chce żey bo ma dla kogo. a za chwilę jak ją próbujemy usamodzielnić, zeby chociaż spróbowała sama potrzymać coś w dłoni, to ona zaraz po jednej nieudanej próbie rezygnuje, poddaje się i opada na łóżko
Magdal, Ty bardzo dużo roisz dla swojej mamy, jesteś taka dzielna i wytrwała! serio! |
ultra
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-03, 21:58 Temat: magdal - komentarze |
Magdal, dobre wieści, fajno!
moja mama dziś wyszła ze szpitala i jest właśnie u mnie, mam nadzieję, że będzie się coraz lepiej czuła i odzyska apetyt, bardzo bym chciała.
8.10 udało mi się umówić na wizytę w Instytucie Gruźlicy i chorób pluc na Pałockiej w Warszawie. być może nic nowego nie usłyszę, ale chcę mieć pewnośc, że dotychczasowe leczenie jest najlepszym jakie zastosowano.
pozdrawiam serdecznie i życzę udanego grzybobrania
[ Dodano: 2013-10-04, 14:02 ]
na Płockiej w Warszawie, literówka się wdarła |
|
|