Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
vanille212
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 10393
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-25, 20:47 Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
Witam, postaram sie jutro napisac ponieważ nie mam pod reką tych wyników,pozdrawiam |
vanille212
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-19, 12:48 Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
dziękuje za odpowiedz,
wyniki biopsji szpiku były później niż węzłów, z nerkami już jest ok wyniki sie poprawiły wapno w normie. Czekamy na wynik PET |
vanille212
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-18, 21:27 Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
Witam,
poniżej załączam wyniki badań jeszcze ze szpitala (drugi dzień pobytu) oraz wyniki biopsji z węzłów chłonnych
pozdrawiam
|
vanille212
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-18, 07:12 Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
Dziękuje za odpowiedz,
mam różne badania usg, rtg, rezonans, tylko musze usiąść i je przepisać, wszystko zaczęło sie od bóli w kręgosłupie odcinek lędźwiowy, mama poszła na rezonans i tam wpisali że podejrzenie szpiczaka, oraz zmiany prawdopodobnie o charakterze meta, ponad to miała stwierdzoną hiperkalcemie ( 4,09 - nie pamiętam jednostki, ale norma jest chyba 2,5)w szpitalu udało się to wyprowadzić obecnie jest 2,20. Nerki też były nie wydolne ale wróciło wszystko do normy ogólna morfologia jets ok. Czekam jeszcze na wyniki białka BJ. W szpitalu szukali szpiczaka zgodnie z tym opisem z rezonansu, ale ja gdziebiąc w necie nie bardzo w to wierzę, skoro są jakieś przerzuty? Wieczorem wkleję opisy pozostałych badań
pozdrawiam |
vanille212
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2013-06-17, 17:57 Temat: Podejrzenie szpiczaka prośba o interpretację wyników |
Witajcie,
może tu znajdzie sie ktoś kto pomoże dzis odebrałam wyniki trepanobiopsji mojej mamy u której podejrzewają szpiczaka (57lat) oto one:
- trepanobiopsja diagnostyczna o adekwatnym wymiarze
- komórkowość szpiku na poziomie ok.100%
-prawie cały szpik z naciekiem z komórek raka niedrobnokomórkowego, ale zbudowanego z niewielkiej komórki
komórki raka:
CKAE1/AE3 (+) SILNY ODCZYN
CD(138)(-/+) odczyn śladowy na części komórek
Niestety nic się nie dowiedziałam od lekarza, powiedział ze ma sie zgłosić do onkologa stąd prośba o pomoc, podobno są przerzuty odległe ale nie znaleziono jeszcze źródła 26.06 idziemy na badanie PET |
|