1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 8
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
wiki4000

Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 68122

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2013-05-26, 21:16   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
::rose:: ::rose:: ::rose::
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-08-31, 19:32   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
To bardzo dobre wiadomości. Wracaj do nas jak najszybciej Ewciu kochana |przytula|
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-08-30, 19:29   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
Pozostaje nam wszystkim forumowiczom trzymać kciuki za jej szybką rekonwalescencję. Myślę, że nie miałaby nic przeciwko temu,że napisałaś tą informację. Miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze |luzik|
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-08-30, 16:35   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
A co się z nią dzieje? Progresja czy skutki uboczne?. Napisz proszę jak wiesz. Wszyscy tutaj się o nią martwimy.
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-05-08, 09:07   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
Potwierdzam, moja mama miała ponad 5 miesięcy przerwy w leczeniu jakimkolwiek lekiem po sutencie.Przyczyna przerwy w leczeniu był zawał serca - skutek uboczny sutentu. Nie spowodowało to znaczących zmian( mam na myśli ewentualna progresję) . Trzeba być dobrej myśli |przytula|
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-01-17, 10:55   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
Witaj Pstrysiu
Nawet nie wiesz jak się ucieszyłam czytając Twojego posta. Gratuluję Ci zwycięstwa nad systemem opieki zdrowotnej no i nad guzkami z płuca :) Jesteś wielka. To super,że nie masz żadnych skutków ubocznych sutentu. Obu było tak cały czas.Rozumiem twoje zaniepokojenie przed tomografia. Ja i moja mama tez tak mamy. To normalne. Będę trzymać za Ciebie kciuki. Będzie dobrze.Odezwij się koniecznie po badaniu.
Pozdrawiam
Wiki
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-10-23, 16:57   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
Witaj Pstrysiu.
Będę za Ciebie trzymać kciuki z całej siły, żeby wszystko się udało.Doskonale rozumiem o czym piszesz. Ja , pomagając mojej mamie, też dochodzę do wniosku,że niektórzy nasi lekarze są albo niedouczeni albo są totalnymi ignorantami. To chorzy muszą wszystko wiedzieć o swojej chorobie, metodach leczenia i nie dać się zbywać. Czasami mam wrażenie ,że im dalej od Warszawy , tym gorzej.Ale cieszę się z całego serca,ze przebrnęłaś przez wszystkie przeszkody i otrzymujesz pomoc.Odezwij się koniecznie po operacji. Jestem z Tobą. Dasz radę. Będzie dobrze. :) :-D :lol:
Pozdrawiam
Wiki
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-06-19, 19:00   Temat: Rak jasnokomórkowy nerki z przerzutami do trzustki
Witaj Pstrysia.

Wiesz , moja mama już od 2 lat bierze nową chemię na raka nerki. też ma przerzuty. Na szczęście jak na razie nic nie rośnie większe, odkąd zmalało po 6 cyklach sutentu o połowę. mama teraz bierze 4 kurs Afinitoru. Po trzech było kontrolne CT i wykazało stabilizację. Z chorobą nowotworową nerki mama żyje już od 1998 r a wznowa była 2 lata temu. W tej chwili nikt by nawet nie powiedział ,że jest pacjentką onkologiczna . Naprawdę dobrze wygląda. Pozdrawiam Cię serdecznie i koniecznie głowa do góry. Będzie dobrze |przytula|

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron