1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
wiki4000

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 24796

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2012-03-11, 15:33   Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
Takie wymioty są niepokojące. Potwierdzam, to może być krew, byc może jest krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego. Takie rzeczy trzeba diagnozować, bo może się źle skończyć. A jaką ma morfologię, hemoglobinę i czy bierze preparaty z żelazem?
no twoim miejscu skonsultowałabym takie objawy z lekarzem. Wstępnie ,choćby telefonicznie. To naprawdę istotne. Pozdrawiam serdecznie Wiki
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-09-11, 19:42   Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
U nas jak narazie stabilizacja. Dalej dostaniemy Afinitor. :-D
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-08-18, 16:43   Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
Witaj.
te zmiany rosną bardzo szybko. Jedynym badaniem ,które właściwie określi co Twój tata ma w środku jest tomografia. Przytul tatę tak po prostu i nic nie mów. Przecież taki czuły gest pomoże wam obojgu. Tobie radzę pozbierać się jak najszybciej, bo trzeba działać, a jak Tata zobaczy podkrążone oczy i smutną minę, to zacznie martwić się o ciebie i dopiero będzie tworzył w głowie obrazy nieszczęścia. Wierzę w Ciebie . Dasz radę i musisz być silna.
Uśmiechnij się do najbliższych i ciesz się chwilą obecną ,korzystaj z każdego momentu i nie trać już czasu na smutek. Trzymaj się. Uszy do góry.
Co do mnie, to też było mi ciężko, a moja mama dobrze o wszystkim wiedziała, ma całą swoja dokumentacje i wszystkie badania. Jest świadoma swojego stanu. Nauczyłam się z tym żyć. Nie powiem ,że jest lekko. W przyszłym tygodniu jadę z mamą na tomografię. I znowu, jak ostatnio co trzy miesiące oczekiwanie, jest stabilizacja , czy nie. Ja muszę być silna, żeby ona mogła być silna moja siłą. Pozdrawiam serdecznie W.
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-08-17, 20:37   Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
Moja mama miała 63 lata jak pojawiły się przerzuty. miał je w płucach mięśniu łopatki ,mięśniu udowym, na nerce,w trzustce , na wątrobie , na jelitach .Jak widzisz troche tego było. przerzuty raka nerki nie są do wyleczenia. u mojej mamy sutent spowodował zmiejszenie zmian o połowę. Wszelkie leczenie chemioterapią niestandardową , a tylko taka wchodzi w grę, bo innej nie ma jest leczeniem paliatywnym. O ile przedłuża życie, tego Ci nie powiem. To wiedzą Na górze i nie nam dawać takie wyroki. Jedni żyją po kilka lat , inni kilka tygodni. wiem, że to co piszę jest dla Ciebie przykre, ale z tym musicie się liczyć. jeżeli poaga Ci Płacz, to pozwól sobie na niego, przerób to i wypłacz smutek i żal. To normalna reakcja. Masz do tego prawo. Wiesz,mnie powiedział któryś onkolog,że rak to taka choroba, która pozwala się pożegnać. Było mi wtedy okropnie ciężko, ale dziś wiem ,że były to jedne z ważniejszych słów, jakie usłyszałam. Wspieram Cię w twoim żalu. jednak musisz być silna i dodać otuchy swojemu tacie i pomóc w jego leczeniu. teraz czeka cię zmierzenie się z biurokracją systemu opieki zdrowotnej. Nie zrażaj się trudnościami.
Ja jestem z centralnej Polski i leczymy się w Warszawie, ale Ty może spytaj w CO w Gliwicach. Szukaj dużych renomowanych ośrodków lub szpitali klinicznych. |przytula|
wiki4000

PostDział: Nowotwory układu moczowo-płciowego   Wysłany: 2011-08-16, 20:34   Temat: Rak nerki - wznowa i przerzuty
Witaj.
Jak wynika z opisu meta znaczy przerzut. Bardzo współczuję Wam tej wiadomości. Jestem z wami i wspieram was. Moja mama też miała przerzuty po 10 latach. Przeczytaj o tym w moim wątku. Musicie jak najszybciej udać się do onkologa i prosić o Sutent. Liczę ,że Wam się uda.
Pozdrawiam serdecznie Wiki

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron