1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak jelita grubego - chirurg w Warszawie? |
wojciech_pi
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 15802
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-11-04, 22:16 Temat: Re: rak jelita grubego - chirurg w Warszawie? |
linkanyc napisał/a: | Witajcie :(
dzis mój ukochany tata (l.73) mial kolonoskopię (po 8 miesiacach biegunek i czestych gazow, lekarz POZ dopiero teraz skierowal na kolonoskopię). Nie jest dobrze. Wykryto guza w odległości 10 cm od odbytu, a na 25 centymetrze kolejny guz zamykający prawie światło jelita - przepust 5 mm. Dalszy odcinek jelita nie mógł byc zbadany.
Za tydzień mamy umówioną wizytę na Wawelskiej (u lekarza zasugerowanego przez lek. wykonujacego kolonoskopię) a TK na 14 listopada. Histpat ma być za 7 dni. Lekarz wspomniał, że jak będą wyniki tych 2 badan, zapadnie decyzja o operacji. Czy można jakoś przyspieszyć otrzymanie histpatu? Boję się ze te 2 tygodnie oczekiwania na decyzję znacznie pogorsza rokowania :(
Przeczytałam w internecie wypowiedz lekarza z Wawelskiej, że ważnym czynnikiem rokującym jest oczywiscie stan pacjenta, a zaraz potem est chiriurg operujacy.
prosze polećcie chirurga w Warszawie, ktory ma duze doświadczenie w operowaniu jelita grubego.
Tata jest załamany, nic nie mówi, a ja wiem że strasznie sie boi. Muszę zrobić wszytsko żeby mu pomóc. |
Witaj
z powyższego opisu widzę wiele wspólnego z przypadkiem mojego Taty. Poczytaj na tym forum mój wątek "Nieoperacyjny nowotwór jelita grubego".
Czy możesz podac konkrety z badania kolonoskopii np wielkosć guza |
|
|