1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
zoi

Odpowiedzi: 179
Wyświetleń: 87427

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-05-09, 18:59   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
Ech, życie. Strasznie mi smutno. Żegnaj Jerzozwierzu :cry:
zoi

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-02-15, 23:17   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
Jerzy, co się dzieje?
Pozdrawiam ciepło
zoi
zoi

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-01-25, 21:52   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
"światłoczuła" to znaczy butla owinięta w folię aluminiową? To może być cisplatyna. A sika to się po tych kroplówkach obficie :-D No wiesz, ta woda w którą ciebie wlewają musi się przecież wylać. Inaczej faktycznie może rozerwać :mrgreen: . Badania zawsze poprzedzają każdą kolejną chemię. Zapytaj o zastrzyk na pobudzenie produkcji białych ciałek krwi, bo chemioterapia powoduje ich znaczny spadek. Ja brałam po każdej chemii najpierw przez pięć dni, a potem wymienili mi na jeden silniejszy, co było mniej kłopotliwe. Zastrzyki bierze się w ramię lub w brzuch i bolą po nich kości.
Książka to świetny pomysł. Ja czytałam podczas chemioterapii. Czasami rozwiązywałam krzyżówki. To pozwala człowiekowi odlecieć w inny lepszy świat, trochę przyjemniejszy. Chyba, że gustujesz w horrorach :mrgreen:
Cytat:
Z ubiciem gnoja nie wygląda to zbyt różowo wyszły różne kwiatki

O żesz, Jerzozwieszu... :?ale?: Nie brzmi to jakoś szczególnie obiecująco, ale bądźmy dobrej myśli i nie traćmy optymizmu. Trzymam mocno kciuki. Odwagi.
zoi

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-01-22, 23:06   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
Jak poszło? Wiesz już ile razy mniej więcej i co bierzesz? Dali tabletki przeciw mdłościom?
Trzymaj się dzielnie.
zoi

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-01-16, 14:08   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
E tam, zaraz porzygamy :-D niekoniecznie. Teraz są skuteczne leki przeciw wymiotom. Jak ci nie dadzą to sam o nie poproś. Ja dostawałam ONDASETRON, jedna tabletka na noc w dniu chemioterapii i po jednej rano i wieczorem następnego dnia. Pomagało. Nie wymiotowałam. Trzymaj się i struj to dziadostwo na amen. ;)
zoi

PostDział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi   Wysłany: 2011-01-14, 17:47   Temat: Rak dziąsła lewego dolnego
Przykro mi, Jerzy :-( Wiesz już czym będziesz truł tego gada? Kiedy zaczynasz?
Trzymaj się dzielnie na tej chemioterapii, a ja trzymam kciuki, żeby była skuteczna i jak najmniej odczuwalna w skutkach ubocznych. Pozdrawiam.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron