1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Remisja i co dalej albo leczenie po leczeniu |
zoi
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6313
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2010-09-09, 22:09 Temat: Remisja i co dalej albo leczenie po leczeniu |
Dziękujemy, jesteście wspaniałe |
zoi
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2010-09-06, 21:33 Temat: Remisja i co dalej albo leczenie po leczeniu |
Tak, poczekajmy w związku ze zmianami na forum w ogóle. Ale "leczenie po leczeniu" podoba mi się. To tak jak "życie po życiu" . Czyż nie? |
zoi
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2010-09-02, 23:23 Temat: Remisja i co dalej albo leczenie po leczeniu |
Aniaha, popieram i podpisuję się pod propozycją obiema rękami. Ja też mam różne dolegliwości po leczeniu radioterapią i chemioterapią. I w sumie nie wiem czy powinnam pisać o nich i pytać o wszystko w swoim wątku, czy też może w innym miejscu. No ale gdzie? Raz próbowałam, ale nikt nie odpowiedział ani nie podjął tematu. Miałam raka z tej drugiej strony, ale jednym z licznych skutków ubocznych jest na przykład menopauza. Jakoś to nie pasuje w dziale "nowotwory szyi, głowy, nosa i gardła..." Ale miewam też z kolei nawracające infekcje grzybicze jamy ustnej oraz nieciekawe problemy z uzębieniem. Że o innych skutkach oraz na przykład defektach kosmetycznych, chyba nieodwracalnych nie wspomnę. I też zadaję sobie pytanie czy ja kiedyś jeszcze będę mogła funkcjonować znowu jak normalny człowiek, czy już może nigdy? Czy przestanę się bać? Czy powinnam przestać się bać? Nowych chorych i forumowiczów przybywa. Głupio jakoś uskarżać się czy pytać - o zdawać by się mogło - błahostki, po tym co się już przeszło i w obliczu tylu tak poważnych problemów wokół, ale chciałoby się z kimś pogadać, wymienić doświadczeniami, uzyskać jakieś wsparcie i poradę. Nie jesteśmy juz w stanie śledzić wszystkich wątków na bieżąco. Może więc pomysł z takim działem dla ozdrowieńców nie jest wcale głupi. Tylko jak miałby on wyglądać? Mamy utworzyć w nim równoległe wątki, czy raczej pogrupować się tematycznie, dla jakiegoś porządku, np. menopauza, kserostomia, problemy z trawieniem, dieta itd. Jak to widziasz, Aniaha? No i co na to moderatorzy i szanowna administracja? |
|
|