Autor |
Wiadomość |
Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
zufed
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 36700
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-07-19, 20:21 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Pseudomnas to paskudna bakteria, lubi dawać nawroty niestety.
Dobrze, że masz antybiogram, bo przynajmniej nie będziesz się leczyć w ciemno. |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-07-18, 21:39 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
No i sprawa wyjaśniona. Cieszę się, że wiesz co Ci jest i możesz zabrać się za leczenie.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-05-14, 18:03 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Bardzo dziękuje koleżance za pilnowanie porządku, przychylam się do stanowiska absenteeisma- proszę nie dublować wątków bo to wywołuje bałagan i zamieszanie. |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-05-02, 17:42 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Kerni masz rację, skoro tylu lekarzy wyraziło jasno swoją opinie, nie ma co szukać na siłę, ALE trzeba być mimo wszystko czujnym i kontrolować sobie te węzły, gdyby się powiększały, czułbyś się źle itd natychmiast wio do lekarza.
pozdrawiam i powodzenia |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-29, 20:54 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Co do węzłów i biopsji. Wytłumaczeniem może być to, że węzły centymetrowe, zwykle nie są węzłami onkologicznymi. |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-26, 18:43 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Kerni i jak po wizycie? |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-10, 21:10 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Dobrze, odezwij się po.
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-08, 19:41 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Dobrze, pozalicza maraton i zobaczymy.
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-07, 20:07 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Bardzo dobrze, daj znać co Ci powiedział. Spróbuj zapytać go o ewentualna biopsję węzłów. |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-07, 19:42 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Kerni domyślam się, że stresujesz się.
Tak jak mówiłam, nie wydaje mi się, żeby było to coś groźnego, tym niemniej jednak obserwuj je, i idź jak masz taka możliwość do innego lekarza skonsultować się, tak dla niespokojności.
I jak coś odzywaj się gdyby coś się zmieniło.
pozdrawiam serdecznie |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-06, 21:05 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
to chyba ja źle przeczytałam, przepraszam. kamień spadł mi z serca.w takim razie podtrzymuje moje poprzednie zdanie. |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-06, 20:24 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
hmm no to teraz nieco zmienia stan rzecz, gdzie masz jeszcze węzły powiększone?Kiedy robiłeś morfologię? |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-06, 19:17 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Pytam o ten antybiotyk, bo takie węzły mogą być wynikiem infekcji.
Mnie też się nie wydaje, żeby takich rozmiarów węzły były podejrzane onkologiczne, ale trzeba być czujnym jak napisał Richelieu.
Zawsze dla spokojności sumienia możesz skonsultować się z innym lekarzem i obserwować te węzły, czy się znacznie nie powiększają. Bo rozumiem, że w żadnym innym miejscy nie masz powiększonych węzłów ( pod pachą, w pachwinie czy podobojczykowych? )
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-04-06, 13:38 Temat: Małe węzły chłonne na szyi |
Po części zgadzam się z Richelieu, bo biopsja na pewno nie zaszkodzi, jednak biorąc pod uwagę rozmiar węzłów (jak piszesz max 10mm), zależność ich pojawienia się od branych leków,nie wydaje mi się, żeby były one węzłami pochodzenia onkologicznego.
Węzły pochodzenia onkologicznego osiągają rozmiar ok 20mm i więcej, zwykle tworzą skupiska (pakiety) i nie reagują na leczenie.
Czy ktoś proponował Ci leczenie antybiotykiem, aby do końca wykluczyć ich infekcyjny charakter?
Ile masz lat?
pozdrawiam
zuza |
|