1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: ziarnica |
zufed
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 8233
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-01-03, 22:27 Temat: ziarnica |
adam, zwapnienia zwapnienia, a guzki guzkami. Czy przepisałeś wynik TK w całości?
Owszem mogą to być zmiany związane z ziarnica, ale wcale nie muszą.
Wynik należy bezwzględnie skonsultować z lekarzem.
Kiedy masz wizytę?
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-12-12, 15:44 Temat: ziarnica |
adam28, LDH jest badaniem powiedzmy stosowanym pomocniczo, nie można go nazwać markerem czy wyznacznikiem czy jest to chłoniak czy nie.
Tak jak napisała Finlandia, żadna z nas nie twierdzi, że zmylasz, ale że nie prawdopodobnym jest twierdzenie lekarza, że wyciął w całości ziarnicę (chyba, że źle się zrozumieliście, bo też tak może być).
Zobaczymy co wykaże PET i mam ogromną nadzieję, że pokaże się jesteś zdrowy.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-12-10, 19:37 Temat: ziarnica |
adam28 napisał/a: | Słyszałęm dwie opinie . Jedna że mam ziarnicę ale wycięto ją z tym węzłem |
W życiu nie słyszałam takiej teorii....
Fakty sa takie, że od stycznia minął już prawie rok i nic nie zrobiono w kierunku uściślenia diagnozy, skandal poprostu.
A jak Ty się czujesz? Coś Ci dolega?
Tak jak pisze Finlandia, powinni Ci usunąć kolejny powiększony węzeł już dużo wcześniej.
Czy miałeś wykonywane jakiekolwiek badania obrazowe?Tomografie na przykład?
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-12-07, 22:29 Temat: ziarnica |
adam28, wartości które podajesz faktycznie są podniesione, ale nie znacznie. Przyczyn może być wiele, od alergii poczynając kończąc na ziarnicy właśnie. Wynik powinien interpretować Twój lekarz, mając na uwadze cały obraz Twojej osoby ( i choroby).
Czy dobrze rozumiem, że od marca nie postawiono ostatecznego rozpoznania potwierdzającego lub wykluczającego ziarnice?
pozdrawiam
zuza |
|
|