Witam.
W prawej piesi mam guz. Wynik mamaografi i usg. W KDR w piersi prawej niereguralne zagęszczenie o wym.34×24 mm, któremu w usg Ty 5 2 b odpowiada zmiana hypoechogenna o wym. 26×20 mm z niewielkimi przrplywowymi przestrzeniami do. Do 5 mm- podejrzenie Ca. Przysrodkowo od niej , W kierunku brodawki sudkowej,widoczny niejdnorodny przewód mlekowy o wym. 7×2mm-podejrzenie wewnotrzprzewodowego szerzenia się procesu rozrostowego.pozatym pojedyncze torbiele do 3 mm.doly pachowe bez cech limfadenopatii. BIRDS 4 c . Jednak pani doktor zastanawiałam się nad Bird 5. Jestem po biopsja gruboiglowej jednak zanim będzie wynik to zwarjuje. Może ktoś coś mi powiedział więcej jak rozumieć ten wynik.
Martwię się gdyż mam duże obciążenie wiem on salami w rodzinie , w tym mama 20 lat temu i w 2017 r następny rak na drugiej piersi, oba złośliwe.
Każdy rak jest złośliwy, a podejrzenie Ca - "Carcinoma", czyli po polsku "Podejrzenie raka".
Birads 5 oznacza 95% szanse na to, że nowotwór jest złośliwy.
Niestety musisz cierpliwie czekać na wynik i potem wykonywać zalecenia lekarzy onkologów.
madzix79,
Bardzo mi przykro, że dołączyłaś do naszego forum i że niestety diagnoza okazała się tym gorszym przypadkiem. Głowa do góry, teraz trzeba rozpocząć dalszą walkę a my jesteśmy z Tobą, mocno trzymamy kciuki i jak tylko będziesz potrzebowała pomocy pisz, jest tutaj bardzo doświadczona osoba Gaba, wszystko Ci wytłumaczy, także pytaj, na pewno pomożemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum