witam Państwa
pisze ponieważ odchodzę od zmysłów, moj mąż miał usuwanego guza z przedramienia, dzisiaj sie dowiedzielismy ze wyniku histopat. Nie ma bo wycinek zostal poddany dodatkowemu barwieniu, szukalam w necie ale niestety nie znalazłam fachowej odpowiedzi, dlaczego sie te dodatkowe badania wykonuje, czy dlatego ze wyktyli jakas zlosliwa zmiane?
Moze ktos z Panstwa spotkal sie juz z taka sytuacja?
Bede wdzieczna za informacje
witam Państwa
pisze ponieważ odchodzę od zmysłów, moj mąż miał usuwanego guza z przedramienia, dzisiaj sie dowiedzielismy ze wyniku histopat. Nie ma bo wycinek zostal poddany dodatkowemu barwieniu, szukalam w necie ale niestety nie znalazłam fachowej odpowiedzi, dlaczego sie te dodatkowe badania wykonuje, czy dlatego ze wyktyli jakas zlosliwa zmiane?
Moze ktos z Panstwa spotkal sie juz z taka sytuacja?
Bede wdzieczna za informacje
Nie zawsze pierwszy rzut oka i te nieliczne barwienia jakie się robi w pierwszej fazie badania są wystarczające, a patolog musi starać się wydać jednoznaczny wynik, dodatkowe barwienia są powszechną praktyką i o niczym konkretnym nie świadczą. Skoro uformował się guz to była tkanka nieprawidłowa, ale czy to nowotwór złośliwy i jaki to nie tak łatwo powiedzieć. Trzeba czekać.
Proszę zapoznać się z Regulaminem forum i nie zakładać kilku watków. Każda historia ma jeden wątek i w nim opisujemy całą historię a nie zadajemy w różnych Działach te same pytania.
Posty zostały scalone, proszę tutaj pisać ciąg dalszy i proszę określić czy ma to być w Dziale czerniaków czy Dziele mięsaków bo i tu i tu pisałaś i nie wiem jakiej choroby temat dotyczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum