Witam serdecznie mam pytanie paliłem 12 lat papierosy teraz aktualnie idzie 5 rok od rzucenie palenie chciałbym wykonać prywatnie TK płuc. Nie wiem czy wykonać tk samych płuc czy lepiej śródpiersia czy takie badanie jest w stanie wykazać jakieś zmiany które mogły nastąpić w wyniku palenia? Nic mi nie dolega chciałbym tylko wykonać badanie mój tato zmarł w 2011 roku na raka drobnokomorkowego. Poproszę o jakieś rady ile czeka się na takie badanie odpłatnie za udzielone informacje z gory dziękuję.
Nic mi nie dolega chciałbym tylko wykonać badanie mój tato zmarł w 2011 roku na raka drobnokomorkowego
Skoro Twój tata umarł na rak płuc , to jest dla Ciebie wniosek żeby nie palić ,co rozumiem wiesz o tym ,więc jak masz jakieś dolegliwości w związku z paleniem to, wiesz że trzeba się badać ,czyli 1 powinieneś to zgłosić się do lekarza rodzinnego i poprosić o zrobienie RTG Płuc i wtedy będziesz miał to badanie zrobione i będziesz wiedział co ci dolega.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-01-10, 23:08 ]
jo_a napisał/a:
(i rodzin tych osób) ze zdiagnozowaną chorobą nowotworową
zoutkeet napisał/a:
mój tato zmarł w 2011 roku na raka drobnokomorkowego.
[ Dodano: 2014-01-10, 23:13 ]
jo_a napisał/a:
(i rodzin tych osób) ze zdiagnozowaną chorobą nowotworową
zoutkeet napisał/a:
mój tato zmarł w 2011 roku na raka drobnokomorkowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum