Witam wszystkich i proszę o pomoc w sprawie mojej Kochanej Mami
Tydzień temu dostałam olśnienia, że moja Mama może być bardzo poważnie chora.
Mama ma 79 lat nigdy nie paliła papierosów, ani nie piła alkoholu.Zawsze ważyła przy wzroście 158 cm około 71-72 kg ,w zeszłym roku schudła do 69 kg , ale odchudzała się trochę ograniczając kolacje.Więc umknęły mi rożne symptomy czego nie mogę sobie wybaczyć,bo straciliśmy tyle cennego czasu.
Teraz mama ma nocne poty ,brak jej sił ,jest zmęczona i wazy 65 kg.
Zrobiliśmy podstawowe wyniki krwi oraz Usg jamy brzusznej.
Wyniki nie wyszły dobrze .
Mam dostała od razu zielona kartę i skierowanie do Poradni Onkologicznej.
Pani Onkolog oglądając wyniki skupiła się głownie na badaniach krwi i Mamusia otrzymała skierowanie do hematologa z podejrzeniem PBL .
Otrzymała tez skierowanie na TK.
Teraz czekamy na dalsze badania i wizyty u specjalistów.Niestety zapowiada się długie czekanie.
Założyłam temat mojej Mamy w dziale nowotwory układu krwiotwórczego ale bardzo martwię się, ze Mama może mieć także i raka trzustki.
Czy w ogóle jest to możliwe? że może to być i białaczka i rak trzustki ? czy jest możliwe aby guz na trzustce mógł mieć wielkość mierzoną w centymetrach?
Bardzo proszę powiedzcie mi czy taki wynik USG jest w ogóle prawdopodobny? Bardzo chciałabym żeby to była jednak koszmarna pomyłka .
Moja Mama mimo swoich potów i osłabienia jest cały czas aktywna ,energiczna, pracowita i ma bardzo bystry, młody umysł
Załączam wyniki mojej Mamci
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-06-27, 09:08 ]
Usunięty jeden załącznik (dwa takie same).