witam wszystkich ;*
jestem nowa i przepraszam z gory jeżeli popelnie jakieś bledy.
Pisze bo potrzebuje pomocy wsparcia. Bardzo martwie się o mojego tate ktory jest coraz bardziej słaby . Znaczne od poczatku tata jest chory na raka nerki z licznymi przezutami do kości płuc nadnerczy, mózgu. Przez rok czasu leczony był chemia roferon która nie zatrzymała choroby. Teraz doszły powikłania i problemy z niedokrwieniem mozgu , lekarz leczy go juz tylko lekami a on wciąż myśli ze dostaje chemie a ja nie umiem powiedziec mu prawdy wiem jestem okropna córka ;( nie umiem go wesprzeć bo Sama chodze i płacze nie umiem sobie wyobrazić ze niedługo nie będzie go ze mną ;( tak bardzo go potrzebuje , każdy dzień jest przepełniony strachem. Jest mi tak bardzo ciężko czuje zal do siebie ze może za malo walczylam może powinna, siw klucic z lekarzami zęby jednak leczyli. Mam nadzieje ze osoby które przeszły tak straszne chwile podpowiedza mi jak żyć udziela jakiś rad bo jestem strasznie zagubiona :( nie mam juz siły ;((
corka tatusia, jesteś wspaniałą córką, troszczącą się o swojego ojca.
Niestety choroba nowotworowa rozsiana jest nie do wyleczenia i teraz można tylko leczyc objawo, aby ulżyc choremu.
Jednak powinnaś porozmawiac z tatą o jego stanie, ponieważ właśnie to jest czas, aby pozałatwiał ostatnie sprawy..
dziękuję DorotaP za dobre słowo
Wiem, ze powinnam rozmawiać ale to bardzo ciężkie odebrać nadzieje. Tatuś tak bardzo wierzy ze wyzdrowieje, Boje się ze się załamie i podda . Eh jakie to trudne ;(
Dlatego stopniuj informację. Nie musisz powiedziec wprost, żeby pisał testament.
Ale zapytaj, czy nie chce się z kimś pogodzic (min. z Bogiem - jeżeli jest taka potrzeba), kogoś spotkac, o kogoś zapytac.
Pamiętaj WAM dano czas na załatwienie ostatnich spraw, innym nie zawsze ten czas jest dany.
Jest to również TWÓJ czas pożegnania z tatą, a nie czas wyrzutów w stosunku do siebie. Ty zrobiłaś co mogłaś - pamiętaj o tym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum