Witam czy ktoś słyszał o cyber nożu? kto poddał się temu zabiegowi? podobno wycina nawet z kości zmiany nowotworowe, słyszałam, że wykonują te zabiegi w Gliwicach.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-09-26, 15:59 ] Post wydzielony do osobnego wątku.
Proszę nie dopisywać się do cudzych wątków w działach nie mających związku z pytaniem. Zapraszam do przeczytania zaakceptowanego Regulaminu Forum.
Znalazłam kilka info natomiast chodzi mi o konkretny przypadek czy ktoś z Was słyszał o osobie, która poddała się temu zabiegowi?
[ Dodano: 2013-09-26, 10:54 ]
Jestem tu od niedawna, mąż choruje na neuroendokrynny trzustki z przerzutami do wątroby, kości, juz 7 mis. na razie dostaje somatostatynę, w Gliwicach nie chcą go leczyć, myslę, że zabieg z nanoknife byłby skuteczny w jego wypadku, ma dopiero 41lat, a powiedzieli nam, że izotopy rozwalą mu wątrobę i tylko mogą ratować, jeżeli jest zagrożenie życia, chociaż reaguje na somatostatynę i w tej sytuacji izotopy, by zadziałały.
Emi2003, byłam z mężem na konsultacji w Wieliszewie w Centrum CyberKnife, niestety mąż nie został zakwalifikowany do leczenia ze względu na objętość masy guza.
_________________ Lidia
Nauczmy się kochać ludzi....bo tak szybko odchodzą.
Czyli jaka wielkość guzów jest dyskwalifikacją do tego zabiegu? szukam, ale nic nie mogę na ten temat znaleźć. Może kto pomoże? łapiemy się każdej nadziei.
Czyli jaka wielkość guzów jest dyskwalifikacją do tego zabiegu?
Ja nie jestem lekarzem i dokładnie Ci nie odpowiem, u mojego M. w momencie decyzji guz miał wielkość ok. 6 cm.
Profesor nam powiedział, że gdyby był mniejszy byłby zakwalifikowany.
_________________ Lidia
Nauczmy się kochać ludzi....bo tak szybko odchodzą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum