W maju robiłam kontrolną cytologię i po jakimś czasie okazało się, że wyniki nie są zbyt dobre - III grupa.
Lekarz skierował mnie do innego specjalisty, ten wykonał kolposkopie i potwierdził obecność HPV.
Zalecił kolejną cytologię - za pół roku.
Ostatnio byłam u onkologa i opowiedziałam Pani doktor o tym. Ta była zaskoczona.
Kazała mi jak najszybciej wybrać się do innego specjalisty ginekologa, bo jak stwierdziła "za pół roku to mogę już nie mieć po co robić kolejnej cytologii bo może być za późno".
Na zdrowy rozum wydaje się, że powinnaś posłuchać tej pani doktor, która poleciła Ci odwiedzić innego lekarza. Na pewno Ci to nie zaszkodzi, a może pomóc Najlepiej dmuchać na zimne - szczególnie w sprawach zdrowotnych.
Tak na pewno to zrobię. Dużo czytałam na ten temat, ale za każdym razem jest napisane co innego. Czy występują przy tym jakieś objawy? Zauważyłam u siebie częstsze upławy i pewnie nie niepokoiłam bym się tym tak bardzo gdyby nie to , że mają dość nieprzyjemny zapach i czasem też inny kolor niż dotychczas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum