Witam.Zastanawia mnie to wasze długie oczekiwanie na różne badania i wizytę. A co z kartą DiLO? Na następny dzień po odebraniu w wyniku poszłam do lekarza rodzinnego założył mi kartę DiLO i ze skierowania mi na CITO po trzech dniach byłam już z wynikami badań podstawowych. Dzięki tej karcie do CO we Wrocławiu czekałam tydzień ,przyjął mnie bardzo miły lekarz specjalista od czerniaków. Czekam na docięcie blizny. Pewnie by było już po wszystkim gdyby nie to że lekarz chce jeszcze raz przebadać moje bloczki ten sprzed dwóch lat i ten z teraz bo zdarza się rzadko że z mojego znamienia Spitz a przeradza się to w czerniaka. Może warto by było zapytać w przychodni.
Edka77, kiedy moja mama zachorowała, karta jeszcze nie istniała. Dostała ja po kilku latach leczenia więc pisząc o długich kolejkach miałam na myśli przede wszystkim te badania w latach późniejszych a nie w samym momencie wykrycia choroby.
dalimania, nie,nie myślałam o twoim przypadku z tym oczekiwaniem...wiem karta Dilo jest od niedawna.Myslalam o poście kasiula_f_ bodajże z dzisiaj z godz.9:06 pisze ona o czekaniu i że masakra....podpowiadam tylko,mi również pomagali inni sama nie wiedziałam....jestem nowa z tą chorobą.
Agalla to forum propaguje naukowo udowodnione sposoby leczenia chorób nowotworowych. Tego typu wpisy o leczeniu nowotworów marchewka robią z tego forum profil Zięby.
Z każdym dniem czytania nowych informacji w sieci, A to moja pierwsza styczność z rakiem, jestem załamana 😥 przecież to chyba najgorsza odmiana A do tego breslow, owrzodzenia..... nie można nic zrobić przez ten czas czekania na biopsje? Rokowania mnie przerażają...
agalla,
To forum propaguje medycynę akademicką, post Twój został wydzielony do innego działu, to nie jest miejsce, w którym to wszystko opisałaś, prosze trzymać się Regulaminu forum, na razie to tylko ostrzeżenie ustne.
post tutaj http://www.forum-onkologi...cznego-vf16.htm
Hej, mój tata ma badania 11.10 to jak czekanie na wyrok. Powiedzcie mi bo rozumiem że przy takich wynikach jakąś chemią czy coś obowiązkowo?
Jak to wygląda? Chemioterapia, radioterapia?
I jakie to są środki czy np są jakieś lepsze płatne?
Dopóki nie zostanie przeprowadzona biopsja węzła wartowniczego żadne leczenie nie zostanie wdrożone. Nie wiadomo czy czerniak jest ograniczony do skóry czy też nie. Trzeba poczekać na wynik biopsji. Czy znacie już termin biopsji?
Mój tata był dzisiaj na usg, zrobili mu usg węzłów i brzucha. Coś niepokojącego jest pod pachą, zrobili biopsje. Czemu tak? Pisaliscie o wstrzykiwaniu kontrastu i patrzeniu przez "kamerę". To będą to robić przy docince?
P.s. uzależnilam się od forum, otwieram go codziennie.
Zawsze na pierwsze usg dostaje sie skierowanie z dopiskiem "z ewentualną biopsją" bo jak znajda coś niepokojącego to pobierają materiał do zbadania. A jak okaże sie ze to przerzut to wtedy już sie nie bada węzła wartowniczego ( bo ono ma na celu wykluczenie MIKRO przerzutów których nie widać w usg)
[ Dodano: 2018-10-12, 17:38 ]
Jeżeli to bedzie przerzut to wtedy wycinają wszystkie węzły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum