Dzień dobry :-) mam na imię Beata , 24 lata i taki oto problem: Od około 4 lat mam na plecach dziwną niebieską plamkę (do 3,5 roku temu płaską) przez ostatnie pół roku zaczęła ona się znacznie powiększać , jakieś 2 lata temu też się powiększyła tyle że nieznacznie a później powróciła do poprzedniej formy i znów była płaska, teraz przybrała formę malutkiego guza i zaczęłam się martwić. Przy dotknięciu guza mnie nie boli ale jest on twardy. Czasami miewam ukłucia w tej części pleców (wewnątrz - płuca? nie jestem pewna) jakby mnie coś kuło lub czasem jakby brakło mi tchu i to przybiera ostatnio formy nasilające się (raz myślałam że mam zawał, nie mogłam się nawet ruszyć tylko próbowałam złapać oddech). Nie byłam z tym nigdy u dermatologa ani nie pokazywałam żadnemu innemu lekarzowi. Nie liczę na to że mi pomożecie w leczeniu tego guza jakimiś metodami jedynie na opinie czy rzeczywiście jest to coś groźnego i czym by to mogło prawdopodobnie być, dziękuję :-)
Niestety na podstawie zdjęć nie zdiagnozujemy czy jest to coś groźnego i co to może być.
Jednak jeśli zmiana powiększa się, zmienia swoją formę - udaj się do dermatologa celem jej obejrzenia, ewent. usunięcia i zbadania histopatologicznego. Tylko to badanie da odpowiedź na Twoje pytania, i - mam nadzieję - uspokoi Cię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum