u mnie to długa droga a zaczeło się tak
15.3.2007 urodziłam kubusia przy wypisie ze szpitala pokazałam brzuch i pokazałam lekarzom że można wyczuć guza wielkości dużego tel komórkowego , i się zaczeło
badania biopsja wątroby i węzłów chłonnych , podejrzenie ziarnicy chłoniaka npl , i wielu innych paranowotworowych. zrobili gastroskopie z wycinkami na hist pat , tk brzucha kłuli mnie non stop na krew pod różnym kontem , wreszcvie 26.3.2007 zrobili operacje tz laparotomie zwiadowczą (biopsja operacyjna czy jakoś tak taż to nazwane zostało)
wtedy taz pobrali wycinki i patolog nie mógł dokładnie określić co to jest, ze wskazaniem na gist i chłoniak oddali mnie na ursynów
z tym wszystkim przewieźli mnie do warszawy do centrum, wzieli moje wyniki na kominek i zdecydowali że rozkroją jeszcze raz.
po operacji po 2 miesiącach odebrałam wynik że to ne Gist tylko choroba recklinghausena,
i tak żyłam sobie do sierpnia zeszłego roku , trafiłam tam bo mdlałam , wyniki na krew na cito bardzo złe żelazo chyba 8 lub 9 gdzie norma to 50-150 , zrobili mi usg brzucha i na węzłach takie guzy wykryli że podejrzewali znowu ziarnice lub jedną z białaczek, podali 2 jednostki krwi. zrobili tk i znów ze wskazaniem na tego Gista.
zadzwoniłam do pana szachowskiego ze stowarzyszenia Gist i ten pokierował mnie do pana profesora rutkowskiego. zajechałam wizyta się odbyła ,, doktor powiedział że to raczej nie gist ale wziął moje wyniki na kominek. po miesiącu przyszła diagnoza że to taż Gist. skierowanie na tk za 3 mce. jak guzy się powiększą to mam się zgłosić i zacznie się leczenie (nie koniecznie glivekiem). jak nie to kontrolne tk co 3 mve.
a guzów mam kooło 100 w jelitach mnustwo okołom 1 1,6cm mniejszych nie liczyli w żołądku 3 5 6 cm w wątrobie 15x5x6cm i wiele wiele innych
te co mi w warszawie i w ciechanowie wycieli wycinki to były guzu odpowiadające akurat nf (chorobie recklinghausena nie złośliwe wtedy)
a gist specjalizuje się też poznań krakóqw i parę innych ośrodków zobacz na stronce stowarzyszenia albo zadzwoń do pana marka szachowskiego, on ci wszystko wyjaśni, to taki dobry duch Gistowców i ALE TO TAK PO CICHU POWIEM ŻEBY NIKT NIE SŁYSZAŁ ŻE to jest taki cichy łącznik z dr rutkowskim