będę wdzięczna za zainwestowanie. Jakim guzem, statystycznie, może być guz pęcherza moczowego wielkosci 2/3cm o szerokiej podstawie u 60 letniego mężczyzny niepalacego. Jedyny objaw kliniczny czestomocz.
W żadnym badaniu klinicznym nie było w ujęciu statystycznym określane ryzyko istnienia takiego a takiego rodzaju nowotworu przy 2/3cm guzie pęcherza moczowego o szerokiej podstawie u 60 letniego, niepalącego mężczyzny z jedynym objawem klinicznym jakim jest czestomocz.
Pozdrawiam
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Czy istotny jest wybór ośrodka w którym należy podjąc leczenie? mam na mysli centrum onkologii w Bydgoszczy lub Szpital w Zalesiu? Czy moge prosic o kluczowe ważne informacje dotyczace tych 2 ośrodków?
Czy istotny jest wybór ośrodka w którym należy podjąc leczenie?
Bardzo ważne, ale jeszcze ważniejsze jaki tam jest termin wykonania operacji? Bo jeżeli 2-3 mies. to nie możecie tak długo czekac.
Najlepiej, żeby taką operację wyk. chirurg onkolog-urolog.
Moja mama ma doświadczenie jako pacjentka. Zabieg trwa ok. 25-40 min + przygotowanie. Tego samego dnia ląduje się w domu. Na taki zabieg wyjeżdżałem z mamą do przychodni "jednego dnia", gdzie z założenia nie ma czegoś takiego jak przetrzymanie pacjenta łóżku po operacji.
[ Dodano: 2013-06-23, 21:45 ]
Czekanie na zabieg i dręczące mnie myśli, czy przy wielkosci guza pęcherza moczowego 2,8 cm jest szansa na nienaciekanie błony miesniowej pęcherza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum