dostałam dzisiaj wyniki mojej Mamy (58 lat) na wykrycie komórek rakowych.
Antygen CA-15.3 jest nieznacznie podwyższony, jak to skomentował lekarz, a mianowicie wynosi on 28,75 U/ml.
Lekarz nic nie powiedział odnośnie tego, ani czy jest się czym martwić, ani że to nie jest niepokojąca sprawa.
Być może jest to głupie pytanie, ale jestem wystraszona wynikiem nie mieszczącym się w normie.
Bardzo proszę o jakąś odpowiedź, czy to groźne, czy to może sygnał, ze w organizmie dzieje się coś niepokojącego.
Mam zrobiła mammografie "sutki o utkaniu tłuszczowo-włóknistym, bes patologicznych zagęszczeń. Z bardzo licznymi rozsianymi makro i mikrozwapnieniami w sutki prawym i pojedyńczymi w sutku lewym. QW kwadrancie pachowym sutka lewego resztka utkania gruczołowego". Oraz USG piersi "sutki bez zmian ogniskowych. W dołach pachowych zwłókniałe węzły chłonne".
Po tych wynikach lekarz skierował na badanie stężenia antygenów.
szukałam w internecie i norma do CA 15-3 <30 U/ml. więc ten wynik jest w normie!!!
Podwyższone markery mogą sygnalizować proces zapalny a nie od razu nowotwór!
_________________ Póki oddycham - nie tracę nadziei !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum