Świetnie sobie radzicie!!! Bardzo się cieszę,że są tu także osoby u których są dobre wiadomości, które w jakiś sposób wygrywają w walce z tym paskudztwem!!! Życzę Wam wiele siły i obyś mogła jeszcze więcej takich dobrych wiadomości tu Nam przekazywać. Pozdrawiam Ciebie i mamusię. Mój tata zaczyna leczenie od środy, tam też zdecydują czy zaczną od radio czy chemioterapii,może możesz powiedzieć mi coś na temat oddziału onkologicznego w Poznaniu na Szamarzewskiego, ??? Mójego tatę właśnie tam muszę w tygodniu zawieść.
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Niestety ja nie potrafię Ci co do tego pomóc, z pewnością znajdą się osoby bardziej doświadczone w tym temacie. Ja jedyne co mogę zrobić to trzymać kciuki za Twoją mamusię i tak też będę robić .Cieszę się,że mama czuje się dobrze Oby tak dalej !!! Pozdrawiam.
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Ale zrobiłaś to dla dobra Mamy, na pewno gdybyś powiedziała Jej prawdę, mogłoby Ją to w pewien sposób podłamać i wtedy byś miała większe wyrzuty sumienia niż teraz. Tak mi się wydaje;)
[ Dodano: 2011-02-16, 23:07 ]
Wiesz przyznam Ci się, że mi też nie jest łatwo kiedy do końca nie mogę mojej Mamie powiedzieć prawdy. Teraz ma 3 chemię, za tydzień biopsję dwóch guzków tarczycy, a jeszcze będzie badana pod kątem pogrubiałego nadnercza i muszę jej za każdym razem mówić, że to na pewno nie ma żadnego związku z tym wstrętnym skorupiakiem, ale sama się bardzo boję i sama siebie chyba troszkę oszukuję, że to nie żaden przerzut. Niby zgodnie z wynikiem hist.pat nie stwierdzono przerzutów, ale w sumie i nie potwierdzono żadnym badaniem, że pogrubiałe nadnercze nim nie jest:(
Kama nie wyrzucaj sobie, że nie powiedziałaś Mamie całej prawdy. Pomyśl czy to dało by Jej jakąś korzyść? Sądzę, że nie. Ja swojej Mamie nie mówiłam wszystkiego po rozmowach z lekarzami, domyślała się ale nie wiedziała do końca. Myślę, że dzięki temu do końca wierzyła w sukces inie bała się tak jakby była świadoma wszystkiego.
Doskonale zdajesz sobie sprawę jak ważne jest psychiczne nastawienie.
Jesteś mądrą kobietą i postąpiłaś tak jak podpowiedziało Ci serce. To troska o Mamę nie pozwoliła Ci odebrać Jej siły i wiary.
Mama mogłaby przeżyć takie wiadomości bardzo ciężko, przyjdzie jeszcze czas na szczerość, a może nie trzeba będzie, bo wszystko dobrze się ułoży....czego Wam z całego serca życzę.
Pozdrawiam.[/b]
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
TAk kochana niestety musimy kłamać ażeby nasi kochani nie martwili sie bardzo, dość że są bardzo chorzy - to jeszcze po co tak im mówić ja to samo , mojemu ukochanemu mówiłam, trzymaj sie mocno , pozdrawiam Cię gorąco..
_________________ Będę Cię kochać do końca życia. A jeżeli jest coś potem, będę Cię kochać także po śmierci. Czy mnie rozumiesz?
kama, te wiadomości są rewelacyjne. Czekamy tylko na takie. Bardzo się cieszę.
Rozumiem doskonale, że nie potrafisz się odprężyć i raczej tak już pozostanie, niestety...
A to, że myślisz na zapas jak zadziałać w razie czego to się chwali, nie tracisz zimnej krwi i to jest dobre. Chorym osobom potrzeba kogoś kto w stanach pogorszenia, będzie potrafił zadziałać w odpowiednim momencie...im nie trzeba żeby się przy nich mazgaić i załamywać. Mają i tak pod górkę. Dobrze, że Twoja Mamusia ma Ciebie i część niepokoju może zrzucić na Twoje barki.
Kama trzymaj się nadal tak dzielnie i wspieraj Mamę. Pozdrawiam serdecznie...mocno ściskam.
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
Kamo, Super wieści, oby takich jak najwięcej. Teraz Ty się spróbuj się chociaż troszkę odprężyć, może wtedy plan działania łatwiej się ułoży:) Czuwasz nad wszystkim i to jest najważniejsze! Znam ten ból, bo też walczymy z tym "gnojkiem".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum