Mam skierowanie na to cudo i chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś już to miał i czego oczekiwać podczas badania . Czy jest tak nieprzyjemne jak kolonoskopia ?
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
Tak wiem, ale chciałabym mieć wiadomości z pierwszej ręki , czyli od kogoś kto miał już to robione . Zawsze to lepiej niż suchy opis badania . Za link dziękuję - przeczytałam .
_________________ Mamuś ur. 01.08.1955 - zm. 28.11.2011 godz.22.27 (*) .
Soja nie miałam tego badania ale podobne tzn. enteroklize czyli badanie za pomocą TK jelita cienkiego. U Ciebie będzie badane jelito grube.Nie wiem czy można porównywać oba badania, technicznie wyglądają podobnie. W moim przypadku przez zgłębnik podano mi do dwunastnicy 2 litry soli fizjologicznej, następnie zabrano na TK. U Ciebie będzie podane powietrze do jelita grubego. Problem bólu w moim przypadku wystąpił. Podawano mi w trakcie podawania soli dożylnie lek rozkurczowy. Myślę ,że wypełnienie jelita powietrzem też będzie odczuwalne.
[ Dodano: 2012-03-14, 18:45 ]
Obecnie czekam na badanie ,o którym nie wiem nic tzn. na enteroskopię. Może macie jakieś info na ten temat?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum