Tak się w sumie zastanawiam, jakie jest Wasze zdanie o funkcjonowaniu lekarzy POZ. Macie o nich dobre zdanie czy też raczej cenzura ograniczałaby Waszą wypowiedź? W jaki sposób lekarze "rodzinni" do Was podchodzą? Dostajecie bez problemu skierowania, lekarze są aktywni czy też raczej przyjmują bierną postawę w stylu "niech Cię specjaliści leczą" ?
Ja jestem zadowolona i uważam że dobre układy z POZ to podstawa. Oczywiście nie należy ciągle żądać badań wykraczających poza ich "przydział z NFZ" i w trudniejszych przypadkach bez specjalisty się nie obejdzie (najczęściej prywatnie bo na NFZ to nie wyleczą tylko leczą) ale moja lekarka jest doświadczona, ma dobre rozeznanie w różnych dziedzinach no i wie co i gdzie. Leki, skierowania do szpitala - zawsze mogę liczyć, również na dobre osłuchanie, interpretację ekg, czy zbadanie brzucha to jednak sporo.
Do lekarza POZ nie mam zastrzeżeń, wszystko działa jak należy. Lekarz porusza się w ramach posiadanych kompetencji i w moim odczuciu wykonuje swoją pracę z należytym zaangażowaniem. Jestem stałą pacjentką poradni specjalistycznych , ale to leczenie wspiera lekarz POZ – np. recepty na ustawione przez specjalistę leczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum