Basiu,
Wiemy jedno - komórek nowotworowych nie wykryto, a dokładna analiza wyniku nie jest możliwa bez dokładnej znajomości chorego. Czy Tata choruje na jakąś chorobę autoimmunologiczną?
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Basia77,
A na co jeszcze Tata choruje? Jakie przyjmuje leki?
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Proszę ponownie o pomoc
Czy można jednocześnie stosować plastry MATRIFEN 25 i lek SEVREDOL 20mg.
Tatuś ma okropne bolesci , w tym momencie przezuty do dwunastnicy i trzustki.
Dziękuje za pomoc
Stan Taty jest zaawansowany i mysle ze czas najwyzszy poprosic o pomoc Hospicium Domowe, zaopatrza przeciw bolowa i wesprza rada nawet telefonicznie.
Ja zwiekszalem aby usmierzyc bol, tak mi nakazalo HD, ale zawsze informowalem ich telefonicznie.
Nie wyczytalem czy jestescie pod opieka lekarzy hospicyjnych, w kazdym razie juz powinniscie, takze postaraj sie zalatwic jak najszybciej.
Pozdrawiam
Marcin
_________________ NDRP, Tesc walczyl 4 miesiace i 1 dzien. Na zawsze w naszych sercach.
Basia77,
Można łączyć fentanyl z morfiną, ale jedynie wg wskazań lekarza.
Jeżeli obecny zestaw leków nie działa to koniecznie zgłoś to lekarzowi, trzeba albo zwiększyć dawkę ( może Matrifenu) albo może coś dodać.
Czy macie opiekę hospicjum?
Missy
Dziękuję za odpowiedz.
Tata ma jutro wizytę w poradni leczenia bólu , niestety Centrum Onkologii znajduje się 50 km od nas:( dla Taty to bardzo męcząca podróż .
Rozmawiałam z Tatą na temat hospicjum ale On jeszcze ciagle wierzy ze wróci na chemioterapię.
3 tygodnie temu miał wykonane udrażnianie i protezowanie dróg żółciowych z powodu mechanicznej żółtaczki i progresji choroby do dwunastnicy:( dwunastnica krytycznie zwężona , Tatko jest bardzo słaby, nie chce jesc, całymi dniami tylko spi.....
Serce mi pęka....
Basia77,
Hospicjum nie blokuje możliwości przyjmowania chemioterapii paliatywnej. To są dwie odrębne ścieżki, można leczyć się paliatywnie i mieć opiekę hospicjum domowego. Naprawdę warto.
Pozdrawiam ciepło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum