Już masz wyjęty dren, szybko. Mi za każdym razem wyjmowali w dniu wypisu.
Z tymi hormonami jest tak, że dopiero na miesiąc przed jodem odstawia się lek. Myślę, że na pewno przez czas oczekiwania na wynik hist- patu będziesz przyjmować lek. Popytaj lekarzy o to.
W ogóle jak się czujesz ? Jak dzisiejsze wyniki badań (parathormon, wapń, magnez) ?
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Jestem na przeciwbólowych, nie jest źle już chodzę kąpałam się jem normalnie. A co do wyników to nic nie wiem i nic mi nie mówią, pobrali krew do badań rano na potas i wapń i cisza. O 12 dostałam w kroplówce wapń i 9d bólu i tyle. Mam rozumieć, że receptę na hormon mi wypiszą ?
Lekarz prowadzący powinien wypisać receptę na potrzebne leki.
Mam takie pytanie. Czy masz już lekarza endokrynologa na NFZ ? Pewnie nie. Powinnaś mieć. Będzie Ci bardzo potrzebny. Chociażby po to żebyś nie musiała wydawać bardzo dużo pieniędzy w czasie jak będziesz ustawiać hormon po jodowaniu i nie tylko. W tym czasie bardzo często chodzi się do lekarza.
_________________ Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Jostein Gaarder
Mnie dreny wyjęli już następnego dnia po operacji, zmienili opatrunek i już:) A siusiu poszłam kilka godzin po operacji z pomocą pielęgniarek.
Ja niestety do endokrynologa muszę chodzić prywatnie bo zapisy są dopiero na nowy rok - Polska po prostu. Koteczko ja dostałam hormon już w szpitalu, potem odstawili bo myśleli że szybciej dostanę się na jod - -dużo by tu pisać. na pewno dostaniesz od nich receptę. Najgorsze już za Tobą:)
Pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia życzę:)
Mam endo ale prywatnie bo na NFZ to za rok :( ale będę szukać.
[ Dodano: 2014-08-23, 14:30 ]
Jestem już w domu i tak wapń całkowity 9,7; fosfor nieorganiczny 4,2 . Dostałam Letrox 100 jedną tabletkę dziennie, kontrola TSH za miesiąc i wynik histopatologiczny za 3 tyg. zwolnienie od 20.08 do 14.09 jakoś mało. Jest mi strasznie zimno i boli, gdyż przestają działać szpitalne przeciwbóle. Zdjęli mi szfy, tak po 2 dniach hmm martwię się czy mi się nierozejdzie rana.
Mi nie zdejmowali szwów, bo miałam rozpuszczalne. Po pierwszej operacji miałam jeszcze przylepione plastry ściągające, po drugiej już nie miałam.
Pierwszy raz w życiu spotykam się z tym żeby po tak krótkim czasie od operacji zdejmowali szwy. Przecież rana się jeszcze nie zrosła.
Jostein Gaarder
Karolinax ja też i jestem tym fkurzona. Teraz mam spadek formy bo pyralgina w tabletce słabo działa. Powiem Wam, że warto iść prywatnie do poleconego chirurgia, bo nie mam żadnych powikłań, a obok mnie leżała pani, która była z NFZ i losowo ją operował chirurg i została jeszcze w szpitalu ledwie mówi ma drgawki i dostła krwotoku z rany.
Ze mną było tak, jak dowiedziałam się, że guzy na tarczycy się rozrosły i prawdopodobnie jest w nich rak poszłam do CO w Warszawie. Niestety musiałam bardzo długo czekać na operację. Nie chodziłam prywatnie do chirurgów. Został mi losowo przypisany chirurg. Na szczęście świetny. Operacje przebiegły bez powikłań, okres pooperacyjny też.
To nie jest regułą, że lekarz prywatny zawsze zoperuje bez powikłań, a lekarz z NFZ z powikłaniami.
Jostein Gaarder
Fraszkaxxx jestem na pyralginie, jak przestaje działać to warjuję, dużo leżę. Bliznę dopiero teraz zobaczyłam bo odkleił się plaster mi wydaje się wielka :( i noszę głowę w dół bojąc się, że się rozejdzie. Plaster trochę trzymał ciekawe czy po dzisiejszej nocy też będzie taka cienka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum