Witam.Trzy lata temu zaczęło puchnac mi podudzie na wysokosci kostki bocznej,zaczęły robić się również zgrubienia,kulki.Co jakiś czas podudzie boli i dretwieje pozniej na.parę dni jest spokój i na nowo pojawia się ból.Chodzę od lekarza do lekarza,5zdjęć rtg nic nie wykazały ,dwa badania usg też nic dopiero na trzecim wyszły niby tluszczaki.Pisze niby ponieważ strasznie się boję że może być to coś groźnego .Noga zrobiła się trochę zniekrztalcona,zagubienia większe A zwlaszcza gdy napne nogę to bardzo je czuć.Kiedy długo chodzę,czy siedzę pojawia się ból promieniujacy od zgrubienia nad kostka boczna stopy aż do biodra,czasem jest to dziwne dretwienie.Nie wiem gdzie się z tym udać jakie badania jeszcze wykonać,nie ma dnia żebym nie płakała ze strachu:( .Jakiś czas temu zrobiłam marker CEA jeśli dobrze pamietam Ale wyszedł w normie czy takie badanie by wykazalo ?Proszę o radę bo nie jestem w stanie funkcjonowac normalnie :(
A tomografia lub rezonans magnetyczny? Marker CEA w przypadku mięsaków nic nie wnosi. Nie ma co się bać, tylko sprawę wyjaśnić. Szczególnie, że są dolegliwości.
[ Dodano: 2016-07-25, 00:21 ]
I jeszcze jedno. Przepisz opis badań USG, jeśli możesz.
_________________ Jak się człowiek uprze, żeby żyć, to medycyna jest bezsilna :P
Leyomyosarcoma G2
na rezonans jestem zarejestrowana na styczeń,nie ma wcześniej terminow :'(
[ Dodano: 2016-08-01, 17:28 ]
Opis usg:
W obrębie obwodowej części podudzia prawego nad kostka boczna zmiana o typie tluszczaka śr,ok 24mm bez wyraźnych granic.w części bliższej podudzia bocznie podobna zmiana śr,26mm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum