Witam. Prosiłabym o analizę wyników badań. Badania wykonywałam ponieważ bardzo szybko tracę na wadze (13 kg w dwa miesiące) drżą mi ręce, czuje się osłabiona, mam powiększone węzły chłonne (już od około 2 lat), bóle brzucha po jedzeniu a ostatnio w okolicach lędźwi wyczułam guzek. Mam 21 lat.
Witaj,
To troszkę za mało informacji, żeby coś Ci doradzić na forum.
Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że masz dobre wyniki krwi, ale ja nie jestem specjalistą.
Co do moczu, to białka być nie powinno.
Należy pójść do internisty, żeby zlecił dodatkowe badania.
Może napisz trochę więcej np.:
Czy miałaś robione badania hormonów tarczycy lub usg?
Które węzły chłonne są powiększone i czy miałaś robione jakieś badania?
Czy zauważyłaś zmiany zachowania (nerwowość, senność, itd)?
Jak jest z Twoim apetytem?
Czy często łapiesz infekcje?
Czy masz jakiekolwiek dolegliwości bólowe?
usg nie miałam robionego, a co zmian to owszem jestem apatyczna, senna i na nic nie mam ochoty, zmiany apetytu jako takiej nie mam, jem normalnie, a węzły szyjne i przy uszach
a dlaczego od 2 lat chodzisz z węzłami powiększonymi?
Czy żaden lekarz się tym nie zainteresował?
wynik krwi na pierwszy rzut oka ok.
co do moczu to nie powinno być urobilinogenu i bilirubiny.ich obecność może świadczyć o chorobach wątroby-również zapaleniu wątroby między innymi.
robiłaś sobie próby wątrobowe?jeśli nie to zrób.i dobrze by było, żebyś też zrobiła anty HCV i anty HBS.
obecność leukocytów też nie jest prawidłowa, ale to może świadczyć o infekcji układu moczowego.
w tym jest problem że nikt sie tym nie zainteresował, powiedziano mi że to zwyrodnienie po zapaleniu ale powiększają się nowe węzły. Mam 21 lat, ważę w tej chwili 50 kg, drżą mi ręce, jestem senna, boli mnie brzuch, po tych wynikach które przedstawiłam wyżej dostałam skierowanie na USG jutro idę je wykonać
Już to napisałam pod innym Twoim postem ale powtórze tutaj. Ja miałam podobne objawy tzn. nagły spadek wagi,drzenie rąk,zmeczenie. Okazało się,ze mam nadczynność tarczycy. Może powinnaś zrobić testy TSH.
makari_ona, to dobrze , że dostałaś skierowanie na usg (czego dokładnie- węzłów? jamy brzusznej?).
Daj znać jaki jest wynik.
No i na pewno potrzebna będzie dalsza diagnostyka - badania krwi i moczu.
Pozdrawiam ciepło:)
to czekamy na wynik usg, zrób proszę te badania o których pisałam.A może idź do innego lekarza bo warto się tym zająć.
a cukier może badałaś?
a powiedz mi pocisz się w nocy?miewasz biegunki? nie zaszkodzi też zrobić badania na obecność wirusa HIV.
daj znać co tam po badaniu USG i coś będziemy myśleć.Może DSS będzie i zerknie.
cukier badałam też jest w normie, może nie tyle co pocę się w nocy, raczej mam naprzemiennie uderzenia gorąca i zimna, biegunek nie miewam, po USG napiszę co i jak.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum