byłem u lekarza i stwierdził ze to normalne i ze nic złego się nie dzieje. mam jeszcze jedno pytanie. czy wyniki hist-pat są 14 dni po zabiegu czy 14 dni od dnia wypisu ze szpitala bo z tego wszystkiego nie wiem. tak czy tak to wyniki będę mógł skonsultować dopiero w przyszły poniedziałek bo mój urolog jest na urlopie...
niwiedzialem ciagle myślałem ze z urologiem. a wisz moze kiedy te wyniki? jest sens isc do urologa jezeli nie mam wyników? kto pozniej kieruje mnie na zrobienie markerów i kto powinien wypisac mi skierowanie do onkologa?
[ Dodano: 2010-06-24, 18:41 ]
niewiedzialem. ciagle myslalem ze do urologa! a wiesz moze kiedy sa te wyniki? kto powinien wypisac mi skierowanie do onkologa? jest sens isc do niego jak nie mam jeszcze wynikow?
mam wyniki. rak zlosliwy ale niema przerzutów. kazano mi isc z wynikami do onkologa, ktory zdecyduje o dalszym leczeniu, i okazalo sie ze wolny termin jest dopiero na wrzesnia- szpital na szaserow w warszawie. ktos wie gdzie moze byc szybciej? przeciez musza mi zrobic markery bo nie mialem robionych po zabiegu! a moze ktos zna prywatne poradnie onkologiczne w Warszawie? przeciez nie moge czekac do wrzesnia!!!!
[ Dodano: 2010-07-05, 14:14 ]
Poza tym codziennie rano możesz pojechać do Centrum Onkologii na Ursynowie i się zarejestrować. Tego samego dnia będziesz przyjęty przez odpowiedniego specjalistę. Nie jest Ci potrzebne żadne skierowanie, ale konieczny jest dowód ubezpieczenia.
Warto tam podjechać bardzo wcześnie np. być tam przed 7 rano. Tam codziennie są kolejki dla pierwszorazowych pacjentów. Ale masz też gwarancję, że bedziesz przyjęty tego samego dnia. Koniecznie spróbuj. Pozdrawiam!
mam wyniki. miałem guza o nazwie nienasieniak. markery po zabiegu AFP 7.51ng/mL CEA 0.7ng/mL B-hCG 0.00mIU/mL tomografia rzecz jasna tez nic nie wykryla. W poniedzialek mam wizyte u onkologa ktory przeanalizuje wyniki chociaz wiem ze sa super!!! martwi mnie tylko ze podobno nienasieniaki sa bardzo zlosliwe i robia przerzuty droga krwionosna. to prawda? pozdrawiam
Nienasieniaki w tym stadium są w pełni wyleczalne. Taka informacja powinna zostać uznana za istotną i nie sądzę by wszelkie inne odpowiedzi były bardziej zadowalające niż owa. Każdy nowotwór złośliwy może przerzutować na różne sposoby i określanie nienasieniaków mianem nowotworów szczególnie chętnych do rozsiewu jest niewłaściwe.
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
ja: carcinoma enbrionale, yolk sac tumor, teratoma adultum.
1,5 roku po 6 cyklach BEP.
lekarze mówią, że będę żył.
_________________ Wielki twardy chłop. 104 kg wagi, 180 cm. Każdy się mnie boi oprócz raka.
Dziwny jestem: mam dres i BMW
Lancię rządową i garnitur,
Zapęd do motora i szaleńczej prędkości
ja mam c 62-1 i śmieję się z tego. Pewnie konając też się będę śmiał.
Zbyt dużo już przecierpiałem aby płakać. Nie mam praktycznie żył, nie czuję nóg etc...
Dziwne podejście moje allle- bierzmy, co daje los..
_________________ Wielki twardy chłop. 104 kg wagi, 180 cm. Każdy się mnie boi oprócz raka.
Dziwny jestem: mam dres i BMW
Lancię rządową i garnitur,
Zapęd do motora i szaleńczej prędkości
Witam wszystkich. dawno sie nie odzywałem ale nie miałem co pisac bo nic sie nie dzialo, dzisiaj odebrałem kolejne wynki markerów które także są w idealnej normie. ciesze się nisamowicie. mam nadzieje ze moja "przygoda" z rakiem juz sie skonczy i wszystko będzie ok. tego samego zycze wam wszystkim. pozdrawiam i dziekuje za wsparciei pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum