Robilam USg piersi u radiologa.
Wszystko jest dobrze oprocz tego ze w prawej piersi mam poszerzony przewod mlekowy 3mm na dlug. 4mm.
Boje sie ze moze to być rak.
Czytalam ze moze byc to spowodowane tez wysoka prolaktyna,ale badalam ja i wszystko w normie.
Nie wiem skad ten poszerzony przewod,czy moze miec to zwiazek z tym ze badanie bylo robione kilka dni przed miesiaczka?
kamilitka,
Nic Ci się nie musi zrobić. Takie poszerzenie odcinkowe przewodu mlekowego przy braku jakichkolwiek innych zmian ( torbiele, niejasne zmiany ogniskowe) i konkretnych objawów ( wyciek z brodawki) nie jest powodem do niepokoju. Dobrze, że został sprawdzony poziom prolaktyny. Z tego co wiem to sprawdza się często funkcjonowanie i hormony tarczycowe oraz poziom hormonów płciowych. Generalnie może to być działka endokrynologiczna. Ja więcej nie umiem doradzić.
Czyli na pewno wskazane jest usg kontrolne za jakiś czas a póki co można starać się umówić do endo ( jeśli są realne terminy) albo do ginekologa-endokrynologa.
kamilitka,
Byłaś/jesteś w ciąży?
Karmiłaś/karmisz piersią?
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum