Mój mąż ma raka jasnokomórkowego prawej nerki.
Leczony jest od stycznia lekiem Avastin i Interferonem.
Do chwili obecnej nastąpiło cofnięcie guza o 30%.
Badania ma dobre, proszę mi powiedzieć czy możliwe jest operacyjne wyleczenie tej nerki?
Może ktoś był leczony tym lekiem i został wyleczony. Proszę o odpowiedź.
Ostatni tomograf wykazał zmniejszenie guza, ale niepokoi mnie stan fizyczny mojego męża.
Bardzo schudł, nie ma siły, może ktoś by mi pomógł i doradził czy można poddać się operacji usunięcia nerki.
Jeżeli tak to gdzie i do kogo się udać.
Pozdrawiam
Operacja została przeprowadzona metodą paliatywną(otwarto i zamknięto). Guz był tak wielki że nie można było nic wyciąć i został pobrany jedynie wycinek. Badanie his-pat wykazało utkanie raka jasnokomórkowego nerki. W tej chwili leczymy guz pierwotny z nacieczeniem żyły dolnej.
Myślę , że powinnaś zawierzyć lekarzom, ewentualnie udać się na konsultację do profesora Szczylika w Warszawie. Tu na forum chyba nie ma co liczyć na znających choroby, no może ZosiaBluszcz doradzi.
Rownież polecam profesora Szczylika , byłam u niego w sprawie mojego taty.To najlepszy lekarz od raka nerki w Polsce.Raczej nie odsyła z kwitkiem.Zastanawiam się dlaczego nie usunęli całej nerki, myślałam ,że leki o których piszesz leczą tylko raka przerzutowego nerki a nie pierwotnego.Mój tata byl operowany w Poznaniu u Prof.Kwiasa-równiez polecam.Życzę zdrowia dla męża i wytrwałości dla Ciebie.
Chirurgicznie nie było możliwości leczenia zmiany pierwotnej? Nefrektomię należy wykonać tak czy siak, często wykonanie nefrektomii aktywuje mechanizmy autoimmunologiczne.
_________________ www.rjforum.pl - Nowotwór jądra to nie wyrok! Masz wątpliwości? Dowiedz się więcej!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum