_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Dziś Aniutka była na kontroli u swojego miejscowego ginekologa.
Ciąża prawidłowa.
Koniec 21 tygodnia. (21 tydz. i 6 dni.).
Po badaniu wziernikiem dr. stwierdził, że guz, z którego pobrano materiał za pomocą biopsji
i na wynik której czekamy wg. niego wygląda na paskudną nadżerkę, torbiel lub stan zapalny.
Wygląda on jak zwisające ciałko, które zaczyna obsychać cokolwiek to znaczy.
Jeśli chodzi o biopsję celowaną dr. uważa, że to na Ursynowie powinni wydać takowe skierowanie
a nie olewać pacjentkę.
(Czyli wg mnie spychologia... )
Jedyne co zaniepokoiło lekarza, zajmującego się ciąża to fakt niskiej glukozy na czczo. Ok 70.
W związku z tym ostatni posiłek ma spożywać o godz. 22.
Oby to była tylko nadżerka lub torbiel...
_________________ Już razem: 30.05.2016, 07.11.2018.
Zawsze ze mną !
bogdusiu - nie jest. W histopatologii - komórki nowotworowe. Kropka. Wyłączamy myślenie życzeniowe, bierzemy się za bary z przeciwnikiem. Jest dla kogo walczyć
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Wiem, że włącza się myślenie oby, oby..... ale tam już i tak mamy komórki rakowe i trzeba działać, to co teraz wyjdzie już za wiele nie zmieni.
Oj jest dla kogo walczyć, dla nowej istotki, która musi się urodzić, musi być zdrowa i musi mieć mamę, która będzie tej istotce bardzo potrzebna przez długie lata.
Kochane moje jedyne na świecie Muszę coś sprostować.
Ostatnie zdanie: Oby to była tylko nadżerka lub torbiel...
oznaczało bardziej sarkazm i ironię z mojej strony skierowaną, przepraszam Cię Madziu70
bo też jesteś lekarzem (na szczęście lekarzem odważnym i z powołania),
w stronę lekarzy , którzy do tej pory prowadzą kuzynkę .
To jest tak, jak ze świąteczną i nocną pomocą lekarską
przepisują syropki zamiast działać takie głaskanie żeby nie zaszkodzić
ale też nie wyleczyć.
Najlepiej odsunąć problem od siebie niech się inni martwią
Co by było, gdybyśmy nie wiedziały o istnieniu forum ...
Dalej ufałybyśmy zapewnieniom, że jest dobrze...
Ech... muszę to napisać: ręce opadają.
Zawsze ze mną !
To jest tak, jak ze świąteczną i nocną pomocą lekarską
przepisują syropki zamiast działać takie głaskanie żeby nie zaszkodzić
ale też nie wyleczyć.
Najlepiej odsunąć problem od siebie niech się inni martwią
niestety bardzo często tak jest. Jednak są też wspaniali lekarze, tacy z powołania, nie liczący jedynie złotówek. Okropne jest to, że walka o zdrowie stała się świetnym biznesem. Moja śp. Mamcia, kiedy na USG wykryto u niej guza na jajniku 13cm i udała się do swojego ginekologa na NFZ, kazał jej się zapisać na wizytę za miesiąc. Prywatnie wizyta była możliwa tego samego dnia.
Życzę Wam, żebyście spotkały teraz jedynie Lekarzy, takich jak Madzia
_________________ Omnia tempus habent
Mamcia 03.07.1955 - 14.12.2015
mufaso83 jak najbardziej masz rację .
Ja również wiem , że nie wszystkich można mierzyć jedną miarą.
Życzę nam wszystkim żebyśmy na swej drodze spotykali tylko specjalistów z powołaniem dotyczy to wszystkich dziedzin, lekarzy, nauczycieli itd.
Zawsze ze mną !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum