Madzia 70 mialas racje ze sie nie zgadzaja dawki bo mama zle spojrzala teraz tata przyjmuje pabi-deksametazon 2xdziennie rano 5 szt o 16 -3 sztuki. Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-05-29, 21:12 ]
absenteeism glownie chodzi mi o wyniki histopatologiczne . Czy mi sie wydaje czy na plucach jest jednak czysto a kolo sledziony jest umiejscowiony nowotwor (gruczolak) ?
Nie, gabi, jest dużo zmian w płucach. To są te wszystkie zmiany, które są opisywane jako "podwyższony SUV max" albo "zmiana o charakterze rozrostowym/przerzutowym". Mamy też przerzut do kości - łopatka prawa.
No i oczywiście zajęte jest mózgowie.
Brzuch jest czysty. W gastroskopii nie potwierdzono nowotworu (co nie znaczy, że go nie ma - jest takie podejrzenie w TK, a biopsja mogła pobrać fragmenty obok guza), choć wykryto i zbadano gruczolaka (to nowotwór łagodny, w odróżnieniu od gruczolakoraka)
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Dziekuje Madzia 70. Wczoraj byla lekarka z hospicjum domowego. Tata w ciagu ostatnich dni bardzo oslab. Juz nie wstaje sam trzeba mu pomagac. Jutro tata ma wyznaczona wizyte u onkologa ale lekarka z hospicjum stwierdzila ze nie ma sensu zeby tate tam zawozic poniewaz onkolog i tak juz nic nie pomoze a tylko tate wymeczymy. Drugiego naswietlania miec nie moze , na chemie jest za saby. Pozostaje leczenie objawowe. Nie wiem ale od czasu naswietlan tata bardzo oslabl i teraz mam duze watpliwosci czy dobrze postapilismy wysylajac tate na naswietlania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum