Mój ojciec ma raka dolnej części przełyku i przerzuty do węzłów chłonnych.
Dostaje drugą serie chemioterapii w tabletkach. Wczoraj skończyła się drugi tydzień.
Nasza pani doktor kazała zrobić protezę przełyku lub założyć PEGa,
gdyż przy leczeniu rak może spuchnąć i zamknąć przełyk, co spowoduje że pacjent nie będzie mógł jeść i umrze z głodu.
Wygląda na to ze chemia działa na raka bo mój tata przestał jeść i nie bardzo może przełykać,
niestety ma problem z oddychaniem., ksztusi się.
Czy jest jakiś sposób żeby mu ulżyć w oddychaniu? Jakiś preparat który jest bezpieczny.?
Po za tym mam obniżoną temperature, czy to normalne i czy też można jakos pomóc ?
Nasza pani doktor kazała zrobić protezę przełyku lub założyć PEGa,
To zalecenie wydaje się najlepsze, na pewno zabieg inwazyjny pomoże lepiej i szybciej niż inne sposoby.
Iwonaw1984 napisał/a:
Czy jest jakiś sposób żeby mu ulżyć w oddychaniu? Jakiś preparat który jest bezpieczny.?
Wydaje mi się, że warto w pierwszej kolejności rozważyć celowość leczenia inwazyjnego, np. wykonanie tracheostomii.
Aby zaproponować odpowiednie postępowanie konieczna jest znajomość historii choroby,
dlatego powinno to należeć do Waszego lekarza a rola naszego forum w tej kwestii jest dość mocno ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum