Dzień dobry,jestem tu od wczoraj,tydzień temu dostałam wynik z wycinka po kolposkopii,rak płasko-przejsciowokomorkowy. Pani doktor oznajmiła mi na wizycie iż mam raka i wydała skierowanie do szpitala i na badania.Wynik tomografii będzie za tydzień.Nugdzie nie mogę znajść informacji co to za odmiana raka.Rozpoznanie C53.Data przyjęcia do szpitala 6 lipca.Strasznie szybko,czy to jest coś bardzo poważnego?Proszę o jakie kolwiek info,nie wytrzymam w tej niepewności i niewiedzy.Dodam iż mam 41 lat,dobrze w życiu się prowadziłam,zdrowo się odżywiam, skąd to się bierze? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Rak płasko-przejściowokomórkowy (Squamotransitional) jest podtypem raka płaskonabłonkowego. C53 to oznaczenie nowotworu złośliwego szyjki macicy -> http://onkologia-online.p..._szyjki_macicy.
Dziękuje bardzo za odpowiedź.Po wizycie w szpitalu dowiedziałam się trochę więcej.Najgorzej jak człowiek zostaje sam z problemem i niewiedzą.Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum