Właśnie pisze post uzupełniający wraz z wszystkimi wcześniejszymi badaniami.
Tylko mam problem bo nie umiem wkleić badań (np. jpeg lub jpg) w treść.
Czy mogę je włożyć jako załączniki? Lub proszę o podpowiedz jak to zrobić.
[ Dodano: 2015-05-01, 15:51 ]
Przepraszam za chaos we wcześniejszym poście sprobuje to teraz uporządkować.
1. Mama w 12.2006. miała rozpoznanie rak trzonu macicy. W roku 01.2007 została poddana operacji wycięcia wraz z marginesem. Potem w CO W-wa Ursynów została poddana radioterapii. Po czym (aż do 2012) stawiała się na kontrolne wizyty i badania, na których stwierdzono, ze wszystko jest w porządku i nic nie budzi wątpliwości.
2. W okresie lato 2015 zaczęła się uskarżać na ból w prawej nodze. Noga puchła coraz bardziej. Mama chodziła do różnych lekarzy, ale nikt nic konkretnego nie wskazał jako przyczynę obrzęku. Miała robionego m.in. Dopplera, który wyszedł prawidłowo. W końcu jeden z lekarzy zrobił mamie USG i stwierdził, ze konieczne jest wykonanie TK miednicy małej. Potem mama trafiła do szpitala, gdyż noga bardzo, bardzo spuchła i to cała - tak jakby ja chciało rozerwać od środka, towarzyszył temu straszny ból.
3. W szpitalu rejonowym udało się zmniejszyć obrzęk (m.in. poprzez podanie heparyny i leków przeciw zakrzepowych, bandażowania, itp) oraz zrobiono TK (opisany jako TK 1 przed chemioterapia). Załączam też wypis ze szpitala (opisany jako - opis szpital przed leczeniem). Zalecono pilny kontakt z onkologiem.
4. W 10.2014 mama zgłosiła się do CO W-wa Ursynów. Gdzie po badaniu i obejrzeniu wyniku TK została skierowana na 6 kursów chemii. Biopsja, ani żadne inne badania nie zostały wykonane, poza badanie Rtg płuc (wynik w zał). Nie zostało powiedziane wprost, ale raczej zostało to potraktowane jako wznowa.
5. Prywatnie zrobiłam jeszcze mamie USG jamy brzusznej, aby ewentualnie mieć z czym porównać stan mamy po leczniu (w zał.)
6. Po 3-ch kursach chemii zrobiono mamie ponownie TK (opisany jako TK2 po 3 chemiach). Mamie podawano Taxol i Karboplatynę, ( Paclitaxel i Carboplatin). Mama brala tez zastrzyki z Clexanu, których branie przerwala na pewien okres z powodu złych wyników. Teraz znowu je bierze.
7. Po 6-ciu kursach mama miała ponownie zrobione TK (opisane jako TK 3 po 6 kursach). Bardzo proszę o interpretacje tego badania TK, bo mnie zaniepokoiło.
8. Generalnie mama czuje się dobrze, jednak ciągle ma bóle w pachwinie, a ostatnio zaczęłą się uskarżać na problemy z pamięcią. W chwili obecnej ma 70 lat.
Czy jeszcze jakieś informacje są potrzebne? Jeżeli coś nie jasno napisałam - przepraszam, ale zdenerwowałam się tymi wynikami TK.
Z góry dziękuje za pomoc.
[ Dodano: 2015-05-01, 15:54 ]
Załączam kolejne wyniki.
[ Dodano: 2015-05-01, 15:55 ]
I kolejne