Witam miałam wykonane badanie pet Cti gal- rakowiak atypowy oskrzela C75.9, D38.1 Proszę o interpretację badania ponieważ mam pytania które mnie nurtują.
1)co może oznaczać rozlana wzmożona ekspresja receptorów SSt w obkurczonym zaladku SUv Max 8,4 - jeżeli jest wzmożona ekspresja receptorów to co to może oznaczać? Np wrzody zaladka ?
2)powiększona macica z rozlanym podwyższonym wychwytem znacznika suv 4,6- czy to nie jest czasem inna zmiana czy przy miesniakach tak może być?
3)torbielowato zmienione jajniki - czy to oznacza jakieś zmiany a jak tak to jakie badania miała bym wykonac?
Poza tym nie wiem co mam myśleć na temat ostatniego rezonansu glowy (miałam zawroty i wymioty) a pet nic nie wykazal jakie to zmiany a mam opisane zmiany, a interesuje mnie wyjasnienie zmian zwłaszcza we wzgorzach, również mam wadę serca i zwkoknienie to również nie jest opisane w badaniu pet czy w tym wypadku poprostu zrobic kolejny rezonans? A takze badanie serca czy czekać pół roku na kolejną wizytę, bo Pani doktor stwierdziła żeby tak przyjechać i zbadać tarczyce- tyle że mam zmęczenie poty duszności duze bóle glowy i w klatce ale to od operacji i kaszle.
Załączam wyniki badań pet i rezonansu głowy- proszę o pomoc. Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje poniewaz mam wyniki badan tk i roznia sie one opisami w jednym mam ze jest guzek wielkości 8 mm w następnym guzek 6 mm, kolejnym juz ze kilka drobnoguzkowych dobrze wysyconych obszarów do 5 mm a na Pet ze jest jeden guzek 3 mm ostatnie dwa opisy się znacząco różnią...i nie wiem..Proszę o opinie.
[ Dodano: 2016-10-23, 20:26 ]
Plik
[ Komentarz dodany przez Moderatora: marzena66: 2016-10-23, 20:46 ]
Nie zakładaj proszę kolejnych wątków, masz już swój i w nim kontynuuj dalszą historię.
Posty zostały scalone.
[ Dodano: 2016-10-24, 17:19 ]
Dziekuje za pomoc techniczna nie chciałam zakladac nowego watku ale jakos sie zagubilam na forum jak sie zamieszcza dalszy watek