Kochani - dzis odebralam wynik badania histop. po operacji guzka pluca prawego. Prosze o pomoc i rade poniewaz jestem zagubiona, zdruzgotana i nie wiem co dalej.
Rok temu prywatnie zrobilam tomografie jamy brzusznej i przy okazji radiolog ujal pluca. Wyszedl guzek z opisem ze prawdopodobnie hamartoma. Po trzech miesiacach powtorna tomografi i wynik - guzek bez progresji. Jednak odwiedzilam w Warszawie dwoch profesorow i powiedziano mi zeby dac sobie spokoj.
Pod koniec roku 2012 bylam bardzo niespokojna i zrobilam Pet. Wyniki zalacze w drugim poscie. Znow wizyta u torakochirurga i zdecydowalam sie na usuniecie. Mialo byc bez problemow.
Operacja 13 luty 2013.
Wynik badania srodoperacyjnego nowotwor neuroendokrynny - rakowiak lub rak wielkokomorkowy.
Operacja bez powiklan po trzech dniach przyszlam do domu. Dzis tj.14.03.2013 otrzymalam w klinice wyniki i skierowanie do Ambulatorium Kliniki Nowotworow Klatki Piersiowej w Warszawie na Ursynowie. Termin przyjecia 19.03.2013. Swoje wyniki zalacze wieczorem.
Podam podstawowe dane
- srednica guza 2-3 cm
- przerzut na osierdzie
- zmiana dwuogniskowa, G2
- wloknienie, zatory w naczyniach krwionosnych guza, zatory w naczyniach oplucnej
- klasyfikacja T2 N0 M1 R0 L0 V1 ; nowa T2a N0 M0 ; przynaleznosc do grupy IB
Mikroskopowo nacieka oplucną plucną /przenika całą/
Wieczorem dodam dalsze wyniki. Moze jest ktos na forum kto boryka sie z tym problemem. pROSZE O POMOC ,
Dodano 2013-03-14, 1944
Zgodnie z wczesniejszym wpisem zalaczam wynik badania histopatologicznego i prosze o poradę.