Gdy szpital chce wypisać pacjenta i gdzie??? pomocy!
Witam, do zalogowania się na forum skłoniła mnie sytuacja rodzinna. Moja ciocia boryka się z rakiem piersi, jest po chemii. Obecnie przyjęto ja do szpitala w Gostyniu, gdzie mieszka, ze względu na powikłania po chemii, związane z przewodem pokarmowym, ktory dość mocno ucierpiał. Niestety nie ma tam oddziału onkologicznego. Nie przyjmowała pokarmów, zwracała jesli coś zjadła, w szpitalu zrobiono gastroskopię, podawano kroplówki, ściągano wodę z brzucha itp. Niestety mieszkamy dość daleko, więc pomoc i jasny ogląd sytuacji jest znacznie utrudniona.
Ciocia mieszka sama z wujkiem. Właśnie mu zakomunikowano, że jutro będzie wypisana ze szpitala. W przypadku pozostawienia jej będą kasować za dobę 1000 zł.
Dodam, ze jej stan jest taki, że nie ma możliwości, by nie była hospitalizowana i przebywała w domu z wujkiem bez stałej pomocy lekarskiej.
Nie wiemy co robić, kompletnie nie mam doświadczenia i nie wiem czy szpital tak moze postąpic, czy powinno sie ciocie przewieźć do jakiejs innej placówki, czy bez skierowania, co robić w ogóle nie wiem? :(. bardzo prosze o wskazówki, każda pomoc przyjmę z radością.
akacha, nie wiem czy jeszcze tu zaglądasz, ale może hospicjum byłoby wyjściem?
Jak nie stacjonarne (takie, gdzie ciocia leżałaby) to domowe (do domu przychodziła by pielęgniarka i lekarz).
Szpitale trzymają do momentu jak nie ma medycznego uzasadnienia hospitalizacji. Niestety nie patrzą na to, czy ma się kto chorym zając czy nie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum