Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Carlito_1981
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6877
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-08-14, 13:35 Temat: na razie jest ok |
Kontrolne badanie TK jamy brzusznej i klatki piersiowej w czerwcu 2017 nie wykazało żadnych niepokojących zmian. Lekarz zalecił na grudzień 2017 RTG klatki piersiowej i TK jamy brzusznej. Na razie cieszymy się życiem :-) |
Temat: rak przełyku - operacja -jaki lekarz w Warszawie? |
Carlito_1981
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4483
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-03-22, 12:08 Temat: rak przełyku - operacja -jaki lekarz w Warszawie? |
Mistrzem w temacie chirurgii klatki piersiowej jest dr hab. n. med. Marcin Zieliński z Zakopanego. Pracuje w Szpitalu Specjalistycznym Chorób Płuc im. dr. O. Sokołowskiego. Uratował życie choremu na raka przełyku Jerzemu Stuhrowi kiedy inni lekarze spisali go na straty. Działajcie! |
Carlito_1981
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-03-14, 12:51 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Dzisiejsze konsylium lekarskie zadecydowała, że na tym etapie leczenie się kończy na dzień dzisiejszy. Rak był miejscowo zaawansowany, natomiast w sprawie ewentualnych przerzutów żaden lekarz nie jest w stanie udzielić 100% pewnej odpowiedzi. Pacjent ma odpoczywać i za dobry miesiąc wrócić do pracy. Zlecono równie jakieś (nie wiem jakie) badania krwi za miesiąc i TK jamy brzusznej oraz klatki piersiowej za 4 miesiące licząc od poprzedniego TK, które, było w styczniu. Wypada, że kolejne będzie w maju.
Moje pytanie jest być może na wyrost, ale czy w przypadku wykrycia pojedynczych zmian przerzutowych w płucach jest szansa na skuteczne leczenie czy zostaje tylko medycyna paliatywna? |
Carlito_1981
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-03-13, 20:56 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
20-30% przeżywa 5 lat to raczej szału nie ma. Czytałem jakieś badania amerykańskie i one dają 67% szans |
Carlito_1981
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2017-03-13, 14:51 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Witam,
jak oceniacie szansę na pełne wyleczenie pacjenta, wiek 52 lata, bez chorób towarzyszących,
którego wynik histopatologiczny załączam?
Płuca czyste, jama brzuszna również. Sprawa dotyczy mojego wuja.
|
|