Autor |
Wiadomość |
Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Caroline
Odpowiedzi: 72
Wyświetleń: 20581
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-03-10, 12:41 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
|
Caroline
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-28, 11:27 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
rodzynka napisał/a: |
Z Neulastą tak właśnie jest |
Między innymi dlatego ja zawsze prosiłam o Neupogen. Fakt , faktem robi się zastrzyki 5 dni pod rząd, ale przynajmniej po nim mnie nie bolało. Nie musiałam brać nic na ból.
I tak jak pisze przedmówczyni uważajcie na Ketonal- mnie lekarka też przed nim ostrzegała, że niszczy białe krwinki. |
Caroline
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-27, 08:01 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
niuta napisał/a: |
Miał ktoś problemy z sercem?
|
Ja mam - po pół roku po 12 ABVD/ABV mam znaczną tachykardię ( epizody powyżej 150 pulsu) plus arytmię. Ciśnienie mam odpukać w normie. Byłam z tym u lekarza- powiedział,że to pochemiczne. Zapisał Biosotal 40. Echo będę mieć robione w lutym już po radioterapii.
pzdr ciepło |
Caroline
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-22, 15:10 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Hmmm to ja już do swojego zoo lepiej się nie przyznaję- pies, dwa koty, trzy króliki, świnka morska- dwa razy "zaliczałam" agranulocytozę,żaden z lekarzy nic jednak nie wspominał mi o zwierzętach. Fakt, faktem że to były moje "stare, sprawdzone" zwierzaki nic nowego nie pojawiło się przez ten czas.
pzdr. ciepło |
Caroline
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-18, 15:33 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
niuta napisał/a: |
Napiszecie mi jak wygląda podanie chemii przy niskim poziomie białych krwinek? Czy może mieć wstrzymaną? Ma wizytę na środę z kwalifikacją. Czy jest w ogóle jakiś poziom "krytyczny" poniżej którego powinien być hospitalizowany w celu monitorowania? Ewentualnie czy jest też granica poniżej której chemia jest przesuwana?
|
Przy bardzo niskiem poziomie białych krwinek chemia zostaje przesunięta w czasie, najczęściej też podany zostaje czynnik wzrostu. U mnie było to tygodniowe przesunięcie w czasie. Tak mąż może zostać hospitalizowany lub kiedy te wartości będą naprawdę nieciekawe- tak jak piszesz poziom krytyczny- poddany izolacji. |
Caroline
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-01-18, 15:07 Temat: chłoniak DLBCL płuc plus infekcja |
Witaj.
Kiedy po 3 chemii "zaliczyłam" agranulocytozę, czyli spadki białych krwinek i neutrofili dostałam na stałe Neupogen- i tak już miałam spokój przez kolejne 9 podań, a niestety te wyniki które podajesz "ma 0,8 przy normie 4-10 i neutrofili 7 przy normie 40-70" jak sama widzisz nie są najlepsze. |
|