Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Doris0224
Odpowiedzi: 78
Wyświetleń: 32722
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2021-11-24, 22:58 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
…. Nie proszę o cuda ani o wielkie olśnienia, Panie, lecz o siłę na każdy dzień. Oszczędź mi strachu przed przegapieniem czegoś w życiu. Nie dawaj mi tego, co wydaje mi się, że pragnę, lecz to, czego najbardziej potrzebuję. Naucz mnie sztuki małych kroków….
~ Antoine de Saint-Exupéry |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2021-02-24, 22:48 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
jo.aszka napisał/a: | Doris0224 napisał/a: | no i nowy rok.....
Ja, tak skromnie,......życzę sobie i wszystkim aby ten rok był łatwiejszy.....
.....może i tęsknota będzie mniejsza, może i samotność będzie bledsza.... |
Też na to liczę...
Udanego i co najważniejsze LEPSZEGO Nowego Roku. |
Dziękuje, Jo.aszka... układam, mebluje, przestawiam...moje życie tu i teraz...pamiętam, kocham, tęsknię... dziękuje! |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2021-01-01, 20:20 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
no i nowy rok.....
Ja, tak skromnie,......życzę sobie i wszystkim aby ten rok był łatwiejszy.....
.....może i tęsknota będzie mniejsza, może i samotność będzie bledsza.... |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-12-23, 20:23 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
jutro Wigilia....pierwsza PO.....wracam do wątku by poczuć...by przypomnieć...by pomyśleć....
Tyle jeszcze chcę powiedzieć, tyle jeszcze pokazać, tyle jeszcze zobaczyć....i tylko czasu zabrakło.
Trudny rok, trudny czas....z nadzieja czekam na kolejny....
I chociaż zabrzmi to banalnie to wszystkim życzę zdrowia. |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-08-03, 20:05 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Zaglądam...i widzę że niektórych już nie ma.....żal i tęsknota....
...jutro mija kolejny miesiąc, nie jest lekko, ale tutaj wiem że będę zrozumiana....staram się żyć, myśleć i być...
...kocham, tęsknie i pamiętam, ...
„czekam na wiatr co rozgoni ciemne skłębione zasłony”..... |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-07-17, 20:21 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Missy, dziękuję....zaglądam...czytam nowe wątki i czasem skieruje tutaj kogoś potrzebującego....Odrobiłam lekcje i wiem że czasem się przydaje.....
Tylko czasem żal...tych niespełnionych marzeń, tych utraconych chwil, tej wiary....
Ale idę do przodu, małymi krokami i może kiedyś będą dużymi krokami.... |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-07-01, 17:30 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Tak wpadłam....mija pół roku...... |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-05-22, 12:35 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Znowu zajrzałam...brakuje mi jesieni 2019.... |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-03-19, 12:36 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Dziękuje.
Wszystkim forumowiczom, chorym i ich rodzinom, życzę dużo siły i takiego ludzkiego farta i szczęścia w obecnej sytuacji.
Rozumiem ten strach o chorego, który w tej sytuacji jest ogromny....uważajcie na siebie i innych. Usiądźcie przy nich, popatrzcie i po prosu bądźcie.
Z perspektywy czasu wiem, że to jest najważniejsze......
Przede mną mnóstwo wyzwań, decyzji i pracy....i tylko chwili na żałobę brak...
Sobie życzę, abym mogła ja przeżyć w spokoju i w swoim rytmie...jak tylko będę mogła sobie na to pozwolić.
Bedę tu zaglądać, bo chociaż wydaje mi się to nieprawdopodobne, to jesień była jednak bardzo optymistyczna...bardzo brakuje mi tego teraz. |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-03-09, 16:00 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Witajcie, forumowicze..
zajrzałam tutaj żeby znowu poczuć tę odrobinę optymizmu z jesieni....nie jest mi łatwo i lekko, mężulka brakuje mi w każdej chwili....ciągle pojawia się pytanie czy mogłam coś zrobić lepiej?...NIE, wiem że NIE....
Ale chciałam WAM powiedzieć jedno, oboje i razem z córką staraliśmy się jak najlepiej przygotować na to co nieuniknione....i mam tutaj na myśli również kwestie majątkowe... było trudno myśleć i postanawiać o tym co ma być PO......ale dzielnie stawialiśmy temu czoła...chociaż los nam zabrał trochę naszego czasu....i z córką było też rożnie, to ciągle tutaj jestem i mam nadzieję że te najtrudniejsze chwile mamy za sobą. |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-01-07, 22:04 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Dziękuje wszystkim za wsparcie. Mąż odszedł niespodziewanie, szybko i bez bólu, tego sobie życzył. Pociesza mnie tylko to, że nie było jego udziałem cierpienie.
Wszystkim rodzinom i chorym życzę wytrwałości w walce o siebie. |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2020-01-05, 16:16 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Kochani, wczoraj mój mąż odszedł spotkać się ze swoim Tatą. Nas zostawił tutaj, kochamy i tęsknimy. |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-12-24, 15:54 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Wszystkim forumowiczom, rodzinom i chorym, życzę Spokojnych Świąt Bożegonarodzenia!
Pomału szykujemy się do kolacji, głód doskwiera, ślinka cieknie i kiszki marsza grają - smacznego! |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-12-23, 11:09 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
Reszka.78, na HD jeszcze czekamy, więc bez wsparcia na razie....
Wczoraj do popołudnia małżonek leżał, ale z każdą chwilą było już lepiej...na obiad dotarła najbliższa rodzina z Niemiec (trochę się wprosili... ) i było już ok...może widok siostry tak zadziałał bo na widok swojej mamusi to się rozchorował
No nic, z perspektywy kilku dni od powrotu ze szpitala to wszystko wygląda już spokojniej..
Z tego wszystkiego nie zapytałam się w szpitalu co robić w przypadku podejrzeń przerzutów do OUN: jakieś badania, leczenie? chemii żadnej nie dostanie ale operacja, naświetlania?
Może powinnam jednak zapisać męża na jakąś kontrolę u onkologa na TK lub RM? |
Doris0224
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-12-21, 18:17 Temat: Guz Płaskonabłonkowy płuca stadium IIIB |
marzena66,
Dziękuje bardzo. Męża zgłosiłam do HD, ale czekam w dalszym ciągu na przyjęcie tj.”wolne miejsce”.
Mąż dzisiaj ogólnie nie czuje się dobrze, jest mu zimno i boli prawie wszystko
Leży pod kocem z poduszką elektryczna (prezent od małżonki na 45 urodziny, ofukany a teraz ukochany ), brak apetytu, uczycie ogólnego rozbicia, bez gorączki.
W ciągu ostatniego miesiąca schudł kolejne 3kg , może w święta da się coś nadrobić
Siedzę i myślę, mąż na razie stara się trzymać ale brak perspektyw bardzo podcina skrzydła. Na chwile obecną wszystko wygląda jak co dzień.
[ Dodano: 2019-12-22, 09:37 ]
Wczoraj wieczorem gorączka 38,2 - w ruch poszedł ibuprom. W nocy gorączka spadła ale mąż tak się pocił, że piżama i pościel była mokra.
Rano znowu gorączka rosła - miał 37,7 i znowu ibuprom.
Infekcja? Działanie tej odrobiny chemii? |
|