1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guzki na płucach
DorotaP

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 11557

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2014-07-16, 13:39   Temat: Guzki na płucach
BOBEK152 napisał/a:
Trafiłem na jakąś Panią z dobrym sercem i po przedstawieniu sytuacji kazała się jutro o 8 zjawić w danym pokoju ze wszystkimi wynikami i preparatami.

No to nie zapomnij zabrac dobrej czekolady dla miłej pani (oczywiście to nie łapówka tylko dowód wdzięczności, że badanie zostanie zrobione w krótkim czasie :-D )
BOBEK152 napisał/a:
Pani które odebrała odradziła mi tego ponieważ nie ma tam barwienia chemicznego i takie badania w końcu i tak trafiają do nich.

To prawda (masz to napisane na ich stronie) i oczywiście te barwienia są drogie (dlatego zdziwiłam się gdy podałeś cenę 200zł)

BOBEK152 napisał/a:
współpracują z CO w Gliwicach więc nie powinno być problemu .

A ta współpraca polega na tym, że jeżeli trzeba barwic to robią to w CO (na takie barwienia trzeba miec specjalne pozwolenia), a ciebie kasują za pośrednictwo.
DorotaP

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2014-07-16, 12:05   Temat: Guzki na płucach
BOBEK152 napisał/a:
Jeśli wykonamy te badania prywatnie to nie będzie problemu z późniejszym ewentualnym zakwalifikowaniem do leczenia w CO?

Oczywiście, że nie. Ewentualnie doktor spojrzy kto to robił (który patolog) i może zlecic jeszcze raz zrobi u siebie (tak jest w Warszawie :-D )

BOBEK152 napisał/a:
Koszt badania to 200 zł.

Ale jeżeli dojdzie barwienie chemiczne to chyba więcej?
Oczywiście wszystkie dowiecie sie na miejscu, a jakby co to pojedziecie do CO do Gliwic.

Powodzenia i jak najlepszych wyników :)
DorotaP

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2014-07-16, 11:18   Temat: Guzki na płucach
http://www.io.gliwice.pl/...ogii-nowotworow

Tu są telefony do pracowni.

Zadzwoń, porozmawiaj i umów się na konkretną godzinę (nacie skierowanie na przebadanie tych próbek). Dopytaj się o wszystkie formalności i termin wykonania tego badania na cito!

[ Dodano: 2014-07-16, 12:22 ]
Oczywiście możecie skorzystac z prywatnego badania, ale to będzie sporo kosztowało.

Zadzwoń do jednej i drugiej placówki i szybko działajcie( do 30 lipca fizycznie to badanie można wykonac).
DorotaP

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2014-07-16, 10:24   Temat: Guzki na płucach
BOBEK152 napisał/a:
Odnośnie wizyty w Gliwicach tato jest trochę zniesmaczony tamtejszym CO po ostatniej wizycie . Zastanawiamy się czy nie lepiej jest poczekać z tymi Gliwicami i jechać 30 lipca (bo wtedy jesteśmy umówieni) do profesora Szczylika do Warszawy z tymi próbkami i tymi wszystkimi wynikami.

Jedżcie szybko do Gliwic i proście(trzeba porozmawia z patologami), żeby to zrobili na 30 lipca, wtedy prof. może coś ocenic.
A jak przyjedziecie do Warszawy z tymi szkiełkami to znowu to się wam odwlecze o 2-3 tygodnie ( poza tym, w CO maja lepszych patologów niż na Szaserów - ale to jest moja opinia wygenerowana przez złe doświadczenie)
DorotaP

PostDział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny   Wysłany: 2014-07-07, 17:43   Temat: Guzki na płucach
Richelieu napisał/a:
Moim zdaniem nie warto rezygnować z wizyty u prof. Szczylika,

I ja tak myślę, profesor kieruje zespołem różnych onkologów i na pewno cos doradzi.
Cytat:
czekamy na to aż próbki guza z tarczycy zostaną porównane z próbkami guzków z płuc . Z tego co mówił lekarz jest to robione w celu weryfikacji czy mój tato ma jeden rodzaj nowotworu czy też 2.

Tak to badanie może już przyniesc odpowiedż.

BOBEK152 napisał/a:
Powinniśmy zasugerować lekarzowi wykonanie badania PET lub zrobić je prywatnie ?

Niestety to badanie kosztuje ok 4 tys. zł i na prywatne też musicie miec skierowanie (chociażby od internisty)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron