1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Boję się bardzo ... chłoniak? |
DorotaP
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 61693
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-01-27, 11:05 Temat: Boję się bardzo ... chłoniak? |
trebor napisał/a: | to i tak pozabieram wszystkie moje (na razie) 3 wycinki i zawiozę ośrodkowi, który będzie mnie leczył, |
...i tak jest w CO-I. Tam z automatu podaje się jeszcze raz do oceny hist.-pat, niezależnie gdzie wcześniej go robiono.
A onkolodzy zanim oczytają wynik na papierze, patrzą kto go robił
[ Dodano: 2015-01-27, 11:08 ]
Oczywiście mowa o CO-I w Warszawie. |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-01-23, 14:30 Temat: Boję się bardzo ... chłoniak? |
.... a barwienia też nie wykonuje każdy szpital... |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-01-23, 14:19 Temat: Boję się bardzo ... chłoniak? |
trebor napisał/a: | Ja już nie mogę czekać ... w ten sam dzień po wyjściu ze szpitala, nie czekając na wyniki tego pobrania, udało się mi załatwić wejście na trachochirurgię w Zakopcu |
To nie jest najlepsze rozwiązanie.
Jeżeli cię otworzą operacyjnie to po takim zabiegu ,,od przysłowiowej ręki,, nie podadzą chemii, bo rana musi byc wygojona.
I wyniki będą dwa... a chemii nie będzie można podac (no i oczywiście jest to kolejne gdybanie.
trebor napisał/a: | W zeszły piątek miałem wycinany węzeł z szyi, ale niestety nie wycięli go w całości, |
W najprostszy sposób to jechac do patologów i dopytac na jakim poziomie jest badanie.
Na pewno już coś bedzie wiadomo.
[ Dodano: 2015-01-23, 14:23 ]
trebor napisał/a: | Co do terminów wyniku, będziecie zaskoczeni. |
Zaskoczeni, nie do końca. Mojemu mężowi ZZ określono już kilka godzin po operacji, oglądając pod mikroskopem, a dla potwierdzenia dopiero już w CO robiono barwienia.
Niestety pacjent nie przeskoczy terminów sam. |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-01-07, 10:34 Temat: Boję się bardzo ... chłoniak? |
trebor napisał/a: | z resztą odległość jest bez większego znaczenia |
Tak niezupełnie. Chłoniaki dobrze się leczą i po co jedzic na chemię daleko, jak możesz leczyc się ,,u siebie,,
Jednocześnie jeżeli to będzie ,,rzadki przypadek,, to lepiej wybrac ośrodek, który się w tym specjalizuje.
Dlatego czekamy na wynik (chociaż to trudne) |
|
|