Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
DorotaP
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 20698
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2012-02-01, 16:54 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
tola1 napisał/a: | Mineło ok 6 mies i z tego co pamiętam na płucach guzka nie było |
Tola pilnujcie dokumentacji chorego.
Można wtedy badania porównać, czy guzek nie rośnie. A kolejne bad TK trzeba robić w tej samej pracowni, na tym samym sprzęcie. |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-09-28, 09:11 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
...zawsze można robić TK bez kontrastu |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-09-27, 21:23 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
tola1,
mamy pierwszy plus.
tola1 napisał/a: | że te bóle w miejscu nerki to mogą być powikłania pooperacyjne nie przerzuty |
Trzeba to skonsultować z chirurgiem, który operował i może powinni zrobić tomografie komputerową ( kiedy mama miała robioną).
Pozdrawiam cieplutko, U nas też ogólnie jest OK) |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-09-26, 18:34 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
Pilnować badań kontrolnych i czekać na te dobre wiadomości
Mamie dać trochę czasu, żeby doszła do siebie po operacji.
Pozdrawiam cieplutko |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-09-16, 17:50 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
wiki4000 napisał/a: | Moja mama choruje na nowotwór nerki od 13 lat. trzeba mieć siłe i nadzieję
|
beata0970b napisał/a: | Mój tata choruje na raka nerki 11 lat |
I Twojej mamie się uda
Mój mąż też choruje na raka już 7 lat, a my się śmiejemy, że sobie hoduje raczki ( bo miał już chłoniaka, następnie raka a póżniej się okazało, że ma mięsaka. Ale na początku było mi ciężko, może nawet bardziej niż mężowi. |
DorotaP
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-09-16, 15:17 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy |
tola1 napisał/a: | Zebra moja mama właśnie po wizycie u onkologa nabrała przekonania że nie chcą jej leczyć bo rak nerki to najgorsze świństwo | tola1, ale czy TY też tak nie myślisz?
Mam wrażenie, że sama nie wierzysz, że z rakiem można żyć i to długo.
Dobrze poczytaj i uwierz, że Ludzie z rakiem żyją wiele lat. Sama rozmawiałam z dziewczyną, która miała raka nerki, była po operacji i jest tylko pod obserwacją już kilka lat.
Pozdrawiam Ciebie i Twoją Mamę |
|